Buradasınız: Haberita » Etkinlik » Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Antalya’da

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü

Bakan DEMİR, fiziki ortam yenilemesinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını dile getirdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2010 Yılı Çalışmalarının Değerlendirilmesi ve 2011 Yılı Hedeflerinin Belirlenmesi Çalıştayı” bugün Antalya’da başladı. Üç gün sürecek olan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa DEMİR’in de katıldığı çalıştay, Kundu’da bulunan Kremlin Palace Otel’de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce, merkez ve taşra teşkilatlarındaki yetkililerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Açılışta konuşma yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa DEMİR, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün, kendi ülkesinin dışında 24 ülkenin mülkiyet kayıtlarını arşivinde bulunduran, Türkiye’nin en köklü kuruluşu olduğunu vurguladı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ve Tapu Arşiv Bilgi Sistemi (TARBİS) ile dünyada bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kuruluşlardan biri haline geldiğini belirten Bakan DEMİR, tüm işlemlerin seri ve şeffaf hale getirildiğine dikkat çekti.

Bakan DEMİR, TAKBİS Projesi’yle 2013 yılı sonuna kadar tapu kadastro işlemlerinin tamamını dijital ortama aktaracaklarını ve kayıt altına alacaklarını ifade etti.

Tapu ve kadastro müdürlüklerinde elektronik randevu sisteminin hayata geçirildiğini söyleyen Bakan DEMİR, Alo Tapu Hattı ile gelen şikayet ve taleplerin de değerlendirildiğini belirtti.

Bakan DEMİR, tapu ve kadastro teşkilatlarında vatandaşların rahat bir ortamda hizmet alacağı modernizasyon ve fiziki ortam yenilemesinin ise yıl sonuna kadar tamamlanacağını dile getirdi.

Çalıştay öncesi Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, kurumun, merkez ve taşrada 17 bini aşkın personelle ülkenin tüm il ve ilçelerinde hizmet verdiği, yılda ortalama 7 milyon civarında işlem yaptığı belirtilmişti. Açıklamada ayrıca Tapu Müdürlükleri’nin fiziki koşullarının ve mekansal sorunlarının da büyük ölçüde çözüldüğü ve yeni çıkan teşkilat yasasıyla birlikte tapu işlemlerine yönelik yurt dışı temsilciliklerin de hizmet vermeye başlayacağı ifade edilmişti.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.