Buradasınız: Haberita » Yaşam » Özenle Hazırlanmış Bir Proje “İhtiyaç Haritası”

İnsanların birbirinden uzaklaştığı günümüz dünyasında toplumsal sorumluluk bilinci adına özenle hazırlanmış bir proje “İhtiyaç Haritası”.

ihtiyac-haritasi

Toplumsal sorumluluk bilinci adına özenle hazırlanmış bir proje “İhtiyaç Haritası”.

İhtiyacharitasi.org farklı konulardaki ihtiyaçların ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online bir platform.

İhtiyaç Haritası projesi temelde 3 bölümden oluşuyor. Bunlar İhtiyaç Gir, Destek ol ve Gönüllü Ol bölümleridir. “İhtiyaç GİR” bölümünde, yaşadığınız yerdeki (sokak, mahalle, kent, köy, okul…) eğitim, sağlık, ulaşım vb. gibi konularda ihtiyaçlarınızı adres temelli olarak giriyorsunuz. Farklı konulardaki desteklerin girilebildiği “Destek OL” bölümünde, kişilerin ve kurumların destek konusunu, tanımını ve iletişim bilgilerini yine adres temelli olarak girmesi gerekiyor. “Gönüllü OL” bölümü ise İhtiyaç Haritası’nda yer alan projelerde ve ihtiyaçların karşılanması sürecinde gönüllü olmak isteyen kişilerin dahil olabildiği bir bölüm.

İhtiyaç Haritası’nın amacı Türkiye’de kent ve mahalle temelinde ihtiyaçların vatandaş katılımı ile sistematik bir şekilde öğrenilmesi, harita tabanlı olarak toplanması ve bu ihtiyaçların gerekli kurum/kuruluş veya özel kişiler tarafından karşılanmasının kolaylaştırılması için bir sistem oluşturmaktır, bu yüzden toplumsal sorumluluk bilinci adına bu özenli projeye aynı özenle yaklaşmalıyız.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.