Buradasınız: Haberita » İş Dünyası

Mesleğe İlgi ve Mesleğin Üniversite Kontenjanlarında Kan Kaybı Devam Ediyor!

2023 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, 34 yaş üstü kadın, depremzede, şehit ve gazi yakını kontenjanı hariç tutulduğunda genel kontenjanların doluluk oranı %99.8, geomatik/harita mühendisliği bölümlerinde ise doluluk oranı %68, harita ve kadastro bölümlerinde %62, tapu ve kadastro bölümlerinde ise...

Devlet İstihdamında Neredeyiz? Ne Yapmalıyız?

Bu haberimizde ise başka bir taraftan mesleğimizin son durumuna dikkat çekmeye çalışacağız. O da meslektaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarındaki istihdamından yani devlet kadrolarına yansımamıza bakacağız.

Mesleki Değerlendirme Anketinden Çarpıcı İlk Sonuçlar ve Yorumlar!

30 Ekim 2022 tarihinde başlayan mesleki değerlendirme anketimiz rekor katılımla devam ediyor, anketimize şimdiye kadar 713 meslektaşımız katılım gösterdi. 713 meslektaşımızın 323'ü (%45) ise yorum yaptı ve değerli görüşlerini iletti.

Haberita’dan Zorunlu Haber: Mesleğimizin Düşüşü

Yıllardır devletteki istihdam oranlarındaki düşüşleri ve toplam istihdamımızdaki düşüşü her zaman olduğu gibi yakından takip ettik. Tüm bunlara ek olarak son yıllardaki üniversite kontenjanlarının doluluk oranlarındaki ve mesleğimizin tercih edilmesindeki düşüş daha da belirginleşti.

Beklenen 2019/1 Tercih Kadroları Açıklandı!

2019/1 tercih kadroları açıklandı. Sözün bittiği yerdeyiz.

Meslektaşlarımız DSİ’den Açıklama Bekliyor!

Tasarı ile ayrılan 1000'e yakın ihdasdan sonra hala alım gerçekleşmedi. Meslektaşlarımız artık DSİ'den açıklama bekliyor.

Beklenen 2018/2 Tercih Kadroları Açıklandı!

ÖSYM tarafından 2018/2 tercih kadroları açıklandı. İl il harita mühendisleri ve teknikerleri kadro dağılımları, detaylı analizler haberde yer alıyor.

Harita Mühendisi ve Harita Teknikeri Alımları Nereye Gidiyor? Ne Yapmalıyız?

8 yıllık harita mühendisi ve harita teknikeri alımları istatistikler ve analizlerle Haberita Özel Haber'de. Peki, ne yapmalıyız?

Acil Durumlara Çözüm Yine Meslektaşımızdan!

TÜBİTAK tarafından desteklenen -harita mühendisi- Prof. Dr. İsmail Rakıp KARAŞ yürütücülüğündeki Akıllı Tahliye Sistemi projesi Haberita'da!

KPSS 2018/1 Yerleştirme En Küçük ve En Büyük Puanları!

KPSS 2018/1 yerleştirme en küçük ve en büyük puanları açıklandı. Yığılma nerede? En yüksek ve en düşük puan ne? Özel dosya ile detaylı analiz Haberita'da.
Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.