Buradasınız: Haberita » CBS » Van Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Üç Boyutlu Kent Bilgi Sistemi’

Van Büyükşehir Belediyesi, Coğrafi Bilgi Sistemi anlamında önemli bir adım attı. Bu adım daha iyi hizmet vermeye olanak sağlayacak. Bu çerçevede 3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi, Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından oluşturuldu. Oluşturulan kent bilgi sistemi bir yıllık sürede donanımlı olarak hayata geçirilecek.

Kentin sokaklarında sanal olarak olarak gezinmek isteyen kişiler 3D Bilgi Sistemi ile birlikte bunu gerçekleştirebilecekler ayrıca uydu görüntüsü üzerinden de kentin gelişimini izleyebilecekler.

Kentin sokaklarında sanal olarak olarak gezinmek isteyen kişiler 3D Bilgi Sistemi ile birlikte bunu gerçekleştirebilecekler.

Oluşturulan kent bilgi sistemi özellikle verilerin internet üzerinden belediyenin ve vatandaşların kullanımına sunulması, özellikle kente ait teknik, sosyal ve ekonomik durumun Coğrafi Bilgi Sistemi teknolojisinden faydalanılarak sorgulanıp analiz edilmesi sağlanacak. Bu da karar destek mekanizmalarının daha hızlı ve doğru kararlar almasını sağlayacak.

Kentin sokaklarında sanal olarak olarak gezinmek isteyen kişiler 3D Bilgi Sistemi ile birlikte bunu gerçekleştirebilecekler ayrıca uydu görüntüsü üzerinden de kentin gelişimini izleyebilecekler.

Kişiler ihtiyaç noktalarına yani şehrin içindeki eczaneler, önemli kamu ve kuruluşları, okullar, hastaneler, oteller, tarihi eserler vb. ilişkin alan, nüfus ve muhtar iletişim bilgilerin Kent Rehberi ile ulaşabilecekler. Bu sistemle Uydu fotoğrafı üzerinden imar planı istenilen anda görüntülenebilecek, ada/parsel sorgulamaları ile gayrimenkullere hızlı bir şekilde 3 boyutlu harita üzerinden ulaşılabilecek.

3 boyutlu Mezarlık Bilgi Sistemi ile mezarlıklara ait haritalara ve mevta bilgilerine yine bina yol gibi coğrafi nesneler öz nitelik bilgilerine göre renklendirilerek tematik haritalar hazırlanabilecek.

Not : Sistem çok yakında halkın kullanımına açılacak ve 3 boyutlu kent rehberine aynı anda sınırsız sayıda kullanıcı ulaşabilecek.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.