Buradasınız: Haberita » CBS » Bir Ekolojik Harita Uygulaması : EkoHarita

Başlangıçta bir eko-blog olarak düşünülen ve daha sonra bir sanal ekolojik ağ halini alan EkoHarita projesi; Alper Can Kılıç, Yağmur Kutlar, Sedef Güneş, Bilge Özün ve Müge Alaboz‘un kişisel çabaları ve çalışmalarıyla 2015 yılında oluşturuldu.

Başta basit düşünülen harita, daha sonra interaktif, herkesin dilediği yeri ekleyebileceği bir haritaya dönüştü. Ardından site içerisinde bağımsız bir sosyal ağ yapısı oluşturularak eğitimlere ve etkinliklere dair güncellenebilecek bir takvim ile tüm ekoloji temalı web sitelerinin içeriklerinin de bir arada toplanabilmesine olanak tanıyan bir otomatik veri toplama sistemi de projeye dahil oldu. Bu şekilde EkoHarita çok fonksiyonlu bir portala dönüştü.

EkoHarita hala proje geliştirme sürecinde yani beta olarak sunuluyor.

eko-harita

Başta basit düşünülen harita, daha sonra interaktif, herkesin dilediği yeri ekleyebileceği bir haritaya dönüştü.

EkoHarita’da özellikle “Ekoloji Haritası” ve “Gazete” bölümleri dikkat çekiyor. Ekoloji haritasında Türkiye’deki ekolojik yaşam alanları, ekolojistler ve doğa temelli yaşama dair yerleşkeler yer alıyor. Bu bölümden etkinliklere de ulaşabiliyorsunuz.

Ekolojik bilgi ağı olarak nitelendiren “Gazete“ özelliğiyle EkoHarita’da yer alan noktaların web sayfalarında yer alan haberleri, tek bir noktadan güncel olarak takip edilebiliyorsunuz.

Ekoharita ağına üye olarak, zaman tünelinde paylaşımlar yapabilir, haritaya bir nokta veya etkinliği ekleyerek başkalarını bundan haberdar edebilir ya da bilmediklerinizi öğrenebilirsiniz. Ayrıca yeni arkadaşlar edinebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.