Buradasınız: Haberita » CBS » Bornova Belediyesi Tarafından Proje Tamam

Bornova Belediyesi ile İZKA’nın “Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı” kapsamında gerçekleştirdiği “Borbel E-Kent Bilgi Sistemi Projesi” kapanış toplantısı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Ege Üniversitesi’nin stratejik ortak olduğu proje başarıyla tamamlandı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun ATİLA bu sistemle vatandaşların belediyeye gelmeden birçok hizmeti olduğu yerden alacaklarını, yerel yönetim hizmetlerindeki süreçlerin kısalacağını, verilen hizmetlerin kalitesinin artacağını ve kurumsal kaynakların daha etkin ve verimli şekilde kullanılacağını ifade etti.

İZKA tarafından 750 bin TL hibe alan Bornova Belediyesi projede İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi ile işbirliği içerisinde bulundu.

İZKA tarafından 750 bin TL hibe alan Bornova Belediyesi projede İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi ile işbirliği içerisinde bulundu.

Başka projelere zemin hazırlayacak BORBEL E – Kent Bilgi Sistemi ile tasarruf sağlanacağını söyleyen Başkan ATİLA, “Parçalı yapıdan tekli yapıya geçerek yıllık 400 bin lira olan otomasyon maliyetini 45 bin liralara düşüreceğiz” diye konuştu.

Projenin mali anlamda büyük destekçisi olan İZKA (İzmir Kalkınma Ajansı)’nın Genel Sekreteri Murat Yılmaz ÇOBAN, “Günümüzün rekabetçi ortamında bilgi teknolojilerini mutlaka takip etmek gerekiyor. Bu anlamda bizim bu projedeki amacımız İzmir kent yaşamının kalitesini ve marka değerini arttırmaktı. Böyle projeler sayesinde özel sektörün önemli isimleri projektörlerini İzmir’e çeviriyor” ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer YILMAZ İzmir ve ilçeleri için çok önemli olan bu projede yer almaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, “Biz ürettiğini, deneyimini, bilgisini halkın faydasına kullanan bir üniversiteyiz. BORBEL E – Kent Bilgi Sistemi, halkın gündelik yaşantısına katkı sağlayacak. Proje bu açıdan çok önemsiyoruz” dedi.

Belediyenin 45 başvuru arasından kazandığı hibe programının uygulama süresi bir yıl olarak belirlenmişti. BORBEL E – Kent Bilgi Sistemi projesi ile Bornova Belediyesi’nin farklı birimlerde halen kullanılmakta olan Arşiv Yönetim Sistemi (AYS), Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve bilgi teknolojileri uygulamaları, birbirleri ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile entegre hale getirilecek. Mevcut Yönetim Bilgi Sistemi’nin iyileştirilerek bu sistemin İzmir Büyükşehir Belediyesi CBS ile veri alışverişi sağlanacak.

Vatandaşın yerel yönetim hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amacıyla belediye hizmetlerinin e-devlet uygulaması, internet ve mobil teknolojiler üzerinden sunulması yaygınlaştırılacak. İZKA tarafından 750 bin TL hibe alan Bornova Belediyesi projede İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi ile işbirliği içerisinde bulundu.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.