Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Meslektaşlarımız DSİ’den Açıklama Bekliyor!

Meslektaşlarımız DSİ’den açıklama bekliyor.

7 Nisan 2018 tarihinde “Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Gıda

generic levitra

, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile arazi toplulaştırma yetkisinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne geçtiğini duyurmuştuk, ilgili habere buradan ulaşabilirsiniz.

Tasarı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne 995 kadro ihdas edilmişti. DSİ merkez kadrolarına 108, taşra kadrolarına 592 olmak üzere 700 mühendis kadrosu ihdas edilmişti.

O dönemden sonra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne beklenen kadro alımı gerçekleştirilmedi. Yüzlerce meslektaşımız DSİ’nin nasıl hareket edeceğini merak etmektedir.

Meslektaşlarımızın konuyla ilgili Haberita’ya ulaştırdıkları mesajın tam metni:

“Sayın Cumhurbaşkanım, bizler Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği ile Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümlerden mezun mühendisleriz. Ülkemizin 2023 vizyonunda gerçekleştirmekte olduğu altyapı ve üstyapı yatırımlarında temel mühendislik bölümlerinden biri olmamıza karşın merkezi yerleştirmelerde beklediğimiz kadro sayısının çok altında kalmaktayız. Devlet Su İşleri tarafından yapılacak arazi toplulaştırma işlemleri için personel ihtiyacı olduğu ve personel talebinde bulunulduğunu biliyoruz. Arazi toplulaştırma işlemleri biz harita mühendislerinin görev tanımındadır. Bu nedenle Devlet Su İşleri tarafından belirlenen personel ihtiyacının liyakatın göz önünde bulundurulacağı bir alımla giderilmesini talep ediyoruz.”

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.