Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Devlet İstihdamında Neredeyiz? Ne Yapmalıyız?

2010 yılından bu yana meslektaşlarımızın devletteki istihdamına ilişkin birçok haber yaptık. 30 Ekim 2022 tarihinde mesleğimizin ve sektörümüzün mevcut durumunu ortaya koymak adına bir anket çalışması başlattık ve o haberde üniversitelerdeki kontenjanlara atıfta bulunarak mesleğin düşüşünden bahsetmiştik, o habere buradan ulaşabilirsiniz. Bu haberimizde ise başka bir taraftan mesleğimizin son durumuna dikkat çekmeye çalışacağız. O da meslektaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarındaki istihdamından yani devlet kadrolarına yansımamıza bakacağız.

Özellikle harita mühendislerinin devlette istihdam oranlarında ciddi düşüş söz konusu.

2008 KPSS sonuçlarına göre atama dönemlerine baktığımızda 65-75 puan bandında kadrolara yerleştiğimizi görmekteyiz. Tam 10 sene sonra ise artık 85-90 puan aralığında bile devlet kadrolarına yerleşmenin çok zor olduğu bir döneme girdik. TKGM alımlarında ciddi bir azalma olması toplam açılan kadro sayısını özellikle harita mühendisi tarafında oldukça kritik seviyelere getirdi. Tabi biz de istihdam azalırken bazı meslek gruplarında ise devlette istihdamın arttığını üzülerek görmekteyiz.

Peki, neler yapmalıyız?

Tabi ki daha fazla sesimizi duyurmalıyız. Bugün siz daha iyi durumda olabilirsiniz. Unutmayalım ki hep ifade ettiğimiz gibi “Hepimiz aynı gemideyiz.” gemi su alırken geminin önündeki ve arkasındakilerin hiçbir farkı olmayacak. Bize ulaşan mesajlardan görüyoruz ki genç meslektaşlarımız önemli çaba sarfediyorlar, sosyal medya kanallarıyla, mail atarak, birebir görüşmeye çalışarak tüm yetkililere ulaşmaya çalışıyorlar. Bu çok umut verici bir gelişme çünkü mücadele etmeliyiz ve biz de Haberita olarak şu an için çalışma oluşturmaktansa mevcut çalışmaları duyurmaya ve onlara destek vermeye çalışıyoruz.

Bize ulaşan harita mühendisi arkadaşlarımızın özenle hazırladıkları duyuru metinlerine buradan ulaşabilirsiniz, önümüzdeki dönemlerde devlet kadrolarında daha fazla yer almakta ümitliyiz, umudumuzu her şartta ileriye taşımaya kararlıyız.

Şimdi sesimizi daha fazla duyurma zamanı!

Etiketler:
Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.