Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » KPSS 2010 Yerleştirme Detaylı Analiz Bölüm 2

Kurumlara Göre KPSS 2010 Harita Teknikeri Alımı

KPSS 2010’a göre kamu kurumlarına 64 harita teknikeri alımı gerçekleşecek.

Haberita KPSS 2010 Yerleştirme Detaylı Analiz Bölüm 2‘de harita teknikerlerinin KPSS 2010 kontenjanlarının detaylı analizleri yer alıyor. 24 Ocak 2011 tarihinde açıklanan resmi rakamlara göre Kamu Personeli Sınavı 2010’a göre kamu kurumlarına 64 harita teknikeri alımı gerçekleşecek.

Kurumlara göre genel görünüm, bölgelere göre, büyükşehirlere göre, kurumlara göre detaylı, illere göre analizlere yer verilecek. Analizlerde grafiklerle veriler daha anlaşılır hale getirildi.

1.Grafiğe göre kurum kontenjanlarında Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü 35 adet ile en yüksek alımı gerçekleştirecek. Elektrik İletim A.Ş.’yi 11 kontenjanla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü izliyor. Üçüncü yüksek alım ise 5 kontenjanla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda. Enerji Bakanlığı sadece Ankara için alım yapmayı tercih etti. Diğer kontenjanlar birbirine yakın seyrediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tamamı Ankara için olmak üzere 2 alım gerçekleştirecek. Ulaştırma Bakanlığı tarafından ise Bursa ve İstanbul birer olmak üzere 2 harita mühendisi alımı gerçekleşecek. M.S. B Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşl. Bşk. Eskişehir ve Malatya için birer olmak üzere 2 harita teknikeri alımı yapacak. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Kilis ve Şırnak olmak üzere 2 alım gerçekleştirecek. Bir diğer kurumsa Şanlıurfa ve Ankara için birer olmak üzere 2 alımla Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü. Amasya İl Özel İdaresi bir harita teknikeri alacak. ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ankara için bir alım yapacak. Şanlıurfa Belediyesi bir alım gerçekleştirecek.

Bölgelere Büyükşehirlere Göre KPSS 2010 Harita Teknikeri Alımı

Büyükşehirlere 37 alım gerçekleşecek. 37 alımın 13‘ü Ankara’ya ait. İstanbul için 5, İzmir içinse 1 alım gerçekleşecek.

2. Grafiğe göre alımlara bölgesel olarak bakıldığında en yüksek alımın İç Anadolu Bölgesi (%27)’nde gerçekleşeceği görülüyor. 64 kontenjandan İç Anadolu Bölgesi için 17 kontenjan ayrıldı. İç Anadolu’yu 12 alımla Marmara Bölgesi izliyor. Üçüncü yüksek alım 10 kontenjanla Doğu Anadolu Bölgesi’nde. Doğu Anadolu’yu 9 alımla Güneydoğu Anadolu Bölgesi takip ediyor. Karadeniz ve Akdeniz Bölgesi için 6‘şar alım gerçekleşecek. En düşük alım ise 4 kontenjanla Ege Bölgesi’nde.

3. Grafiğe göre büyükşehirlere Ankara (%35) yoğunluklu olmak üzere 37 alım gerçekleşecek. 37 alımın 13‘ü Ankara’ya ait. Diğer önemli iki metropol olan İstanbul için 5, İzmir içinse 1 alım gerçekleşecek. Kocaeli, Konya, Mersin gibi önemli büyükşehirlere ise alım yok. En yüksek alımlarda Ankara ve İstanbul’u 3‘er alımla Erzurum ve Bursa izliyor. Diğer büyükşehirlerden Eskişehir, Adana, Kayseri, Diyarbakır için 2; Antalya, Samsun, Sakarya ve Gaziantep içinse birer alım gerçekleşecek.

DSİ Elektrik İletim KPSS 2010 Harita Teknikeri Alımı

En yüksek alımı gerçekleştirecek olan Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü kontenjanından 35‘ini harita teknikerlerine ayırdı.

Kurumlara göre verilere bakıldığında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü kontenjanından 11‘ini harita teknikerlerine ayırdı. 4. Grafiğe göre DSİ’nin alım için ülkenin doğu tarafını (%46) tercih ettiği görülüyor. Doğu Anadolu Bölgesi için 5, Güneydoğu Bölgesi içinse 2 alım gerçekleşecek. Akdeniz Bölgesi’nde Burdur ve Kahramanmaraş için birer olmak üzere 2 alım yapılacak. Bunları takiben İç Anadolu’da Eskişehir ve Marmara Bölgesi’nde Edirne için birer alım olacak. Karadeniz ve Ege Bölgesi içinse alım olmayacak.

En yüksek alımı gerçekleştirecek olan Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü kontenjanından 35‘ini harita teknikerlerine ayırdı. 5. Grafiğe göre Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’nin her bölgesi için alım gerçekleştireceği görülüyor. En yüksek alım 9 kontenjanla Marmara Bölgesi’nde. İstanbul için 4, Bursa ve Edirne için 2, Sakarya için 1 alım olacak. Burayı 6 alımla İç Anadolu Bölgesi takip ediyor. Ankara için 4, Kayseri için 2 alım gerçekleşecek. İç Anadolu’yu Trabzon için 3, Samsun ve Kastamonu için birer alım olmak üzere 5 alımla Karadeniz Bölgesi izliyor. Doğu Anadolu, Ege ve Akdeniz Bölgesi için 4‘er alım gerçekleşecek. Doğu Anadolu’da Erzurum için 2, Van ve Elazığ için birer alım olacak. Ege’de Denizli için 2, İzmir ve Kütahya için birer harita teknikeri alınacak. Akdeniz Bölgesi’nde ise Adana için 2, Antalya ve Isparta için birer alım olacak. Son olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Batman için 2, Gaziantep için 1 olmak üzere 3 alım gerçekleşecek.

İllere Göre KPSS 2010 Harita Teknikeri Alımı

30 il için harita teknikeri alımı gerçekleşecek. 3 önemli büyükşehirden Ankara ve İstanbul öne çıkıyor.

30 il için harita teknikeri alımı gerçekleşecek. 3 önemli büyükşehirden Ankara ve İstanbul öne çıkıyor. İllere göre harita teknikeri kontenjanlarına bakıldığında harita mühendisleri kontenjanlarında olduğu gibi 6. Grafiğe göre Ankara için ayrılan kontenjanın en yüksek olduğu görülüyor. Ankara için 13 harita mühendisi alımı gerçekleştirilecek. Ankara’yı 5 kontenjanla Türkiye’nin en önemli metropolü İstanbul izliyor. İstanbul’u Bursa, Edirne, Elazığ, Erzurum ve Trabzon 3 kontenjanla takip ediyor. Kocaeli, Konya, Mersin gibi önemli büyükşehirlere ise alım yok.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.