Buradasınız: Haberita » Eğitim » Arkeolojide Mekânsal Bilgi Teknolojileri Kursu Haberita’da!

İçeriğinden programına özel bir kurs “Arkeolojide Mekânsal Bilgi Teknolojileri Kursu (ARKEO-TEKNO 2018)”, 9-12 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.

ARKEO-TEKNO 2018, Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Biliim Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek.

Dünya genelinde arkeolojide mekânsal bilgi teknolojilerinin önemi her geçen gün artmakta. Örneğin geçen ay Güney Amerika’da, yoğun orman örtüsü altında bulunan bir antik kent LIDAR yardımıyla ortaya çıkarıldı. Aynı şekilde radar ve fotogrametri teknolojileri de arkeoloji bilimine katkı yapan teknolojiler arasında yer alıyorlar. Rölöve ve kent planlamasında da geleneksel ölçme yöntemlerinin yanı sıra ileri teknolojiler artan bir sıklıkla kullanılıyor. İşte tüm bu yönlerden önem arz eden ARKEO-TEKNO 2018’i yürütme kurulu üyesi ve aynı zamanda eğitmeni olan Yrd. Doç. Dr. Nusret Demir ile ele almaya çalıştık.

DEMİR, kursun amacından bahsederken, “Patara kazılarının 30.yılı anısına düzenlediğimiz Arkeolojide Mekânsal Bilgi Teknolojileri Kursu ile amacımız, bu konularda çalışan insanları geleneksel ve ileri teknolojiler konusunda bilgilendirmek ve özellikle gerçekleşecek projelerde ortak bir dil oluşturulmasına katkı sağlamak.” dedi.

ARKEO-TEKNO 2018’in kontenjanı

buy cheap kamagra online

, kazı evinin lojistik imkânlarından dolayı, önceliğin başvuru yapan öğrencilere verilmesi ile birlikte 30 kişi ile sınırlı.

Düzenlenecek kurs ücretli ancak hiçbir kar amacı güdülmüyor. ARKEO-TEKNO 2018 ile elde edilen gelir tamamen kurs masrafları için kullanılacak. İlgili firmalar da sponsor olarak -arkeoloji camiasına ulaşmalarının yanında- kursun üçüncü günü uygulama dersi kapsamında tanıtım faaliyetleri gerçekleştirebilecekler.

Kurs ile ilgili ücret bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Peki, kurs nasıl gerçekleşecek?

DEMİR, 4 günün programını aktarırken, “Kurs 9 Nisan 2018 günü Patara kazı evinde başlayacak. 3 gün kazı evinde teorik ve uygulamalı derslerden sonra, 12 Nisan sabahı otobüslerle Akdeniz Üniversitesi merkez kampüse gelinecek ve laboratuvarda kazı alanında elde edilen verilerin işleme adımları gerçekleştirilecek.” dedi.

ARKEO-TEKNO 2018’in ders programına buradan ulaşabilirsiniz.

Peki, kursu hangi eğitmenler gerçekleştirecek?

ARKEO-TEKNO 2018’de eğitimin alanında uzman kişiler tarafından verileceğini ifade eden DEMİR, “Bilim kurulunda yer alan hocalarımız kursa gerek eğitmen gerekse de ders notlarının hazırlanmasında katkı sağlayan, alanlarında tanınmış yetkin kişilerdir. Yürütme kurulu ise Patara kazısı başkanımız dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, uzun yıllar Almanya’da arkeoloji bilimine katkılarda bulunmuş Dr. Mustafa Koçak ile, yine gerek Yunanistan gerekse İsviçre’de bu konularda çalışmalarda bulunmuş şahsımdan oluşmaktadır.”

Kurs için son başvuru tarihi 15 Mart 2018. Belirlenen kriterlere göre kursa katılmaya hak kazanan asil ve yedek adaylar 20 Mart 2018 tarihinde açıklanacak.

ARKEO-TEKNO 2018’e buradan başvuru yapabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.