Buradasınız: Haberita » Etkinlik » GeoAdvances 2017 Unesco Miras Şehri Tarihi Safranbolu’da!

geoadvances 2017

GeoAdvances 2017, Safranbolu’da 14-15 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

GeoAdvances 2017, Karabük Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Geoinformatik Araştırma Grubu tarafından 14-15 Ekim tarihlerinde Safranbolu Fethi Toker GSTF Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

GeoAdvances 2016 Mimar Sinan Üniversitesi ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Haberita ile konferansa gelen katılımcılarımıza özel olarak ‘Haberita ile Kahve Arası’ etkinliği düzenlenmişti. Haberita ile organizasyona katılan lisans öğrencileri ücretsiz olarak konferansa katılabilmişti. ‘Haberita ile Kahve Arası’ etkinliğine katılan Afyon Kocatepe Üniversitesi

buykamagrausa.com

, Gümüşhane Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesinden katılan 11 öğrenciye GeoAdvances 2016’nın Düzenleme Kurulu Başkanı Ümit IŞIKDAĞ ‘Geoadvances Student’ yapısını anlattı ve onlara geleceğe yönelik tavsiyelerde bulundu. İlgili haber ve etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

ISPRS tarafından desteklenen ve gelişmekte olan ülkelerdeki genç ve deneyimli araştırmacıların Coğrafi ve Kent Bilgi Sistemleri konularında çalışmalarını paylaştıkları uluslararası bir konferans olan GeoAdvances’in ilki 2012 yılında düzenlendi, bu sene konferansın dördüncüsü düzenleniyor, ilk ikisi Malezyada, üçüncüsü 2016 yılında İstanbul’da düzenlenmişti. GeoAdvances 2017, 14-15 Ekim tarihlerinde Unesco Miras Şehri tarihi Safranbolu’da, konferansın başkanlığını yürüten Prof. Dr. İsmail Rakıp KARAŞ Haberita’ya özel açıklamalarda bulundu.

“Dolu dolu bir konferansa katılmak istiyorsanız adresiniz: GeoAdvances 2017”

KARAŞ, konferansı özetlerken, “Dolu dolu bir konferansa katılmak, alanında uzman davetli konuşmacıları, birbirinden ilginç bildirileri dinlemek, kısa eğitimler almak, şehir gezisi yapmak ve Safranbolu’nun o eşsiz tarihi havasını solumak istiyorsanız Safranbolu’ya bekleriz.” diyor.

“Çok geniş bir alanda 130’a yakın bildiri sunulacak.”

GeoAdvances 2017’de çok geniş bir alanda 130’a yakın bildiri sunulacağını söyleyen KARAŞ, “Coğrafi Bilgi Sistemleri, GeoInformatik, Geomatik ve Bilgisayar Bilimleri ile ilgili çok geniş bir alanda 130’a yakın bildirinin sunulacağı GeoAdvances 2017, ulusal ve uluslararası alandaki pek çok araştırmacıyı bir araya getirecektir.” dedi.

geoadvance 2017

GeoAdvances 2016’da ‘Haberita ile Kahve Arası’ etkinliği düzenlenmişti.

“Öğrenciler için ücretsiz katılım seçeneğimiz mevcut.”

Giderek büyüyen, katılımcı sayısı artan uluslararası bir etkinlik diyen KARAŞ, etkinliğe öğrenci katılımının ücretsiz olduğunu belirterek, “Konferansa kayıt yapılarak (ücretli) katılındığı takdirde, çanta, yemek gibi katkılardan faydalanılabilir. Bunun yanında özellikle de öğrenciler için izleyici olarak ücretsiz katılım seçeneğimiz de mevcut. Bu durumda katılımcılarımız sertifika alabilecekler.” dedi.

“Konferansta çok değerli konuşmalar yer alacak ve eğitimler de verilecek.”

KARAŞ, GeoAdvances 2017’de yer alacak konuşmacılar ve verilecek eğitimlerden bahsederken, “Singapur Ulusal Üniversitesinden Prof. Filip Biljecki, Malezya Teknoloji Üniversitesinden Prof. Alias Abdul-Rahman, Filistin Al-Najah Üniversitesinden Prof. Ihab Hijazi ve TKGM Harita Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı‘nın da davetli konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte ayrıca, Oracle Spatial, Sanal gerçeklik, 3B Modelleme ve Android ile Google Maps gibi konularda kısa eğitimler de verilecektir.” dedi.

Önemli Not: GeoAdvances’te sunulan tüm bildiriler, Akademik Teşvikde Uluslararası Konferans sınıfında değerlendirilebilecek olup, SCOPUS indeksli ISPRS Archives ve Annals’da yer alacak. Konferans sonrasında yapılacak yeni bir değerlendirmenin ardından seçilen bildiriler ise, Elsevier tarafından yayınlanan “Engineering Science and Technology, an International Journal – ELSEVIER” dergisinde basılacak.

Konferans programı ve konferansla ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.