Buradasınız: Haberita » Etkinlik » TUFUAB IX.Teknik Sempozyumu AKÜ’de!

“Fotogrametri” ve “Uzaktan Algılama”daki gelişmeleri yakından izleyen, uygulayan ve geliştiren bilim insanlarını bir araya getirmeyi ve bilgi paylaşımını sağlamayı amaç edinmiş olan Türkiye Ulusal Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (TUFUAB) bu amaç doğrultusunda da 1989 yılından bu yana teknik sempozyumlar düzenliyor.

TUFUAB IX.Teknik Sempozyumu ise 27-29 Nisan 2017 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde Afyonkarahisar Korel Thermal Resort Clinic & SPA Otelinde gerçekleştirilecek. TUFUAB IX.Teknik Sempozyumu teknik oturumlar, poster yarışması ve kültürel gezi olmak üzere 3 bölümden oluşuyor.

TUFUAB IX.Teknik Sempozyumu 27-29 Nisan 2017 tarihleri arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Sempozyumun Düzenleme Kurulu Üyesi Dr.Mustafa YALÇIN‘dan sempozyumla ilgili bilgi aldık. Mustafa YALÇIN, teknik oturumlar ve sempozyuma gelen bildirilerden bahsederken, “Sempozyumda 13 teknik oturum gerçekleştirilecek. Ağırlıklı olarak fotogrametri ve uzaktan algılama uygulamalarına yönelik 70 tane bildiri sempozyuma gönderildi.” dedi.

Öğrencilere yönelik bir poster yarışması gerçekleştirileceğini söyleyen YALÇIN, “19 poster başvurusu sempozyum katılım şartlarını sağladı ve bu posterlerin hepsinin ilgili alanda sergilenmesine imkan vereceğiz.” dedi.

Sempozyum kapsamında düzenlenecek kültürel gezi hakkında YALÇIN, “Yaklaşık 4-5 saat sürecek olan gezi rehberler eşliğinde gerçekleşecek. Bu kapsamda Kocatepe’ye -Büyük Taarruz’un başladığı yerlere, cumhuriyetimizin kazanıldığı topraklara- hem tarihi hem kültürel bir gezi düzenlenecek.” dedi.

Not: Etkinliğe katılmak için otele gelmek isteyenler için 3 gün gidiş(sabah)-dönüş(akşam) olmak üzere üniversiteden otele servis kalkacak. Teknik sempozyumlara katılım öğrenciler için ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Sempozyumda kurum ve kuruluşlardan çok değerli meslektaşımız sempozyumda bildiri sunumlarıyla yer alacak. Dr.Mustafa YALÇIN da sempozyumda iki bildiri sunumu gerçekleştirecek. Birincisi Prof. Dr. Fatmagül KILIÇ GÜL’ün danışmanlığını yaptığı jeotermal alanlara üzerine olan doktora tezinden üretilen bir bildiri. Bu çalışmayla ilgili YALÇIN, “Jeotermal araştırmalarında hem CBS’nin hem de uzaktan algılamanın bir arada kullanıldığı dünyadaki nadir çalışmalardan biri oldu. Türkiye’deki diğer jeotermal çalışmalar için örnek teşkil edecek.” dedi.

Küresel ısınmadan dolayı buzul değişimlerine dünyada çok önem veriliyor. Mustafa YALÇIN’ın da ikinci çalışması bu konuya yönelik. YALÇIN, çalışması hakkında, “Türkiye’de çok fazla buzul olmadığından bu konu es geçiliyor ama Ağrı Dağı’nda 1987’den bu yana yaklaşık %39’luk bir azalma olduğunu tespit ettik. (1987-2015) 28 senede bu ciddi bir azalma. Bunun ileride devam edebileceğini öngördük ve tedbir alınması gerektiğini belirttik.” dedi.

Bir önceki sempozyum olan TUFUAB VIII.Teknik Sempozyumu 21-23 Mayıs 2015 tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde Konya’da gerçekleştirilmişti.

TUFUAB IX.Teknik Sempozyumu ile ilgili program ve tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.