Buradasınız: Haberita » Etkinlik » 16.Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı Güzel Anlar ve Anılarla Son Buldu

16.Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı yoğun ilgi gördü.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen

Buy Cialis Professional UK

, Harita/Geomatik ve Geoinformasyon sektörünün tüm bileşenleri olan ilgili kamu kurumları, özel sektör, üniversiteler ve öğrencileri bir araya getiren ve ülkemizde meslek alanımızın en büyük ulusal etkinliği olan Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı’nın 16.‘sı, “Mekansal Duyarlılık” temasıyla, 3-6 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara Hacettepe Üniversitesi – Beytepe Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Haberita olarak takip ettiğimiz 16.Kurultay, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Harita Genel Komutanlığı dâhil çeşitli kamu kuruluşlarının çalışanları ve üst düzey temsilcileri, üniversite öğretim üyeleri, 500’e yakın delege, 650 Harita Mühendisliği öğrencisi ve beraberinde çok sayıda katılımcılarla yoğun ilgi gördü.

16. Harita Bilimsel Teknik Kurultayı’nın ilk gününde, kurultay açılış konuşmalarından sonra “Geoinformasyon Teknolojileri ve Yazılım Fuarı” açılışı yapıldı. Kurultay fuar salonunda 38 özel firma standı, 11 kamu kurum ve kuruluşu standı yer aldı. Firmalar ve kurumlar son teknolojik ürünlerini, hizmetlerini ve çalışmalarını katılımcılarla paylaştılar.

İlk gün öğleden sonra yapılan ve oldukça ilgi gören Oda Başkanımız Ertuğrul CANDAŞ’ın yönettiği “Mekânsal Duyarlılık” paneline, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz KOCAOĞLU, Tiyatrocu-Gazeteci-Yazar Enver AYSEVER, akademisyen (Gazi Üniversitesi) Prof. Dr. Aziz KONUKMAN ve akademisyen (Ankara Üniversitesi) Prof. Dr. Yalçın KARATEPE konuk konuşmacı olarak katıldılar.

Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin dans gösterisi kurultaya renk kattı.

Prof. Dr. Çetin CÖMERT’in yönettiği “Coğrafi Bilgi Sistemleri” adlı teknik panelde özellikle “Geomatik Mühendisliğinin Rekabet Gücü ve Endüstri 4.0” sunumu ilgi gördü. Prof. Dr. Hülya DEMİR yönetiminde “Arazi Yönetimi-1” , Doç. Dr. Çetin MEKİK başkanlığında “Jeodezi -1” ilk günkü diğer teknik oturumlardandı.

İkinci gün, Prof. Dr. Haluk ÖZENER yönetiminde “Ölçme ve Jeodezi”, Prof. Dr. Necla ULUĞTEKİN yönetiminde “Kartografya ve Mekansal Bilişim” teknik oturumu yapıldı.

Kurultayın ikinci günü Harita/Geomatik Mühendisliği öğrencilerinin hazırladıkları sanatsal atölyeler ile başladı. Müzik dinletisi ile başlayan gösteriler, Konya Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin tiyatro, Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin değişik koreografileriyle takdire şayan dans gösterileri devam etti ve şiir dinletisi ile son buldu.

HKMO Öğrenci Birliği Başkanı Furkan CEYLAN’ın Moderatörlüğünde gerçekleştirilen -400’ün üstünde öğrencinin takip ettiği- “Genç Haritacılar” panelinde Haberita Kurucu Başkanı Sencer GİRGİN de “Bir projeden, bir kariyere” adlı sunumuyla yer aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cemali ALTUNTAŞ -danışmanı Doç. Dr. Nursu TUNALIOĞLU- birinci oldu.

Prof. Dr. Rasim DENİZ yönetiminde gerçekleşen “Harita Sektörü Kamu Yöneticileri” panelinde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Gökhan KANAL ile Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin BAYRAKTAR konuşmacı olarak yer aldılar. Ardından, Harita Mühendisi Orhan KASAP yönetiminde, Ücretli çalışan ve işveren boyutuyla özel sektör sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alındığı “Özel Sektör Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu panel gerçekleştirildi. Özellikle Volkan BİLGİN sunumunda özel sektöre yönelik gerçekleri gözler önüne serdi.

Kurultayın üçüncü gününde ise, Prof. Dr. Dursun Zafer ŞEKER yönetiminde “Fotogrametri ve Uzaktan Algılama-1” , Yrd. Doç. Dr. Ercüment AYAZLI yönetiminde “Arazi Yönetimi-2”, Prof. Dr. Rahmi Nurhan ÇELİK yönetiminde “Jeodezi-2”, Prof. Dr. İbrahim Öztuğ BİLDİRİCİ yönetiminde “Coğrafi Bilgi Sistemleri-2”, Dr. Orhan ERCAN yönetiminde “Arazi Yönetimi-3”, Prof. Dr. Mustafa TÜRKER yönetiminde “Fotogrametri ve Uzaktan Algılama-2”, Yrd. Doç. Dr. Caner GÜNEY yönetiminde “Coğrafi Bilgi Sistemleri-3”, Prof. Dr. Bülent BAYRAM yönetiminde “Fotogrametri ve Uzaktan Algılama-3”, Doç. Dr. Tarık TÜRK yönetiminde “Eğitim-Öğretim ve Bilişim Uygulamaları” konulu teknik oturumlar gerçekleştirildi.

Dördüncü gün, Yrd. Doç. Dr. Ercüment AYAZLI yönetiminde “Arazi Yönetimi-4”, Doç. Dr. Sultan KOCAMAN yönetiminde “Coğrafi Bilgi Sistemleri-4” teknik oturumları gerçekleştirildi.

Haberita Kurucu Başkanı Sencer GİRGİN de “Bir projeden, bir kariyere” adlı sunumuyla yer aldı.

Kurultayda, Prof. Dr. Rahmi Nurhan ÇELİK’in yürütücülüğünde, “Harita/Geomatik Mühendisliği Bölümleri Lisans Öğrencileri Poster Bildiri Yarışması Ödül Töreni” gerçekleştirildi. Farklı üniversitelerden toplam 41 öğrencinin 20 ayrı posterle katılım sağladığı yarışmada “Hava LİDAR Verisine Dayalı Olarak Yol Geometrisinin Manuel Belirlenmesi” isimli çalışması ile Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cemali ALTUNTAŞ -danışmanı Doç. Dr. Nursu TUNALIOĞLU– birinci oldu.

Kurultayda ayrıca, Ülkemizdeki öğrenci alan tüm Harita/Geomatik Mühendisliği bölümlerinin bölüm başkanları, Prof. Dr. Rasim DENİZ ve Odamız 2. Başkanı Turğay ERKAN yürütücülüğünde gerçekleştirilen bölüm başkanları konseyi toplantısında bir araya geldiler.

Kurultayda meslek içi eğitim kapsamında, 6-7 Mayıs tarihlerinde 210 kişinin katılımıyla İHA resmi Pilotaj Sertifika Eğitimi gerçekleştirildi.

Son olarak 16. THBTK kapanış oturumu Kurultay Başkanı Prof. Dr. Rasim DENİZ, Kurultay Yürütme Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Taylan ÖCALAN tarafından yapıldı. Genel değerlendirme ile görüş ve önerilerin alınması sonrası kurultay tamamlandı.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.