Buradasınız: Haberita » Etkinlik » 16.HKMO Yaz Eğitim Kampı Tüm Ayrıntılarıyla Haberita’da!!

Bu yıl 16.sı “Değerler” temasıyla düzenlenecek olan HKMO Yaz Eğitim Kampı, 5-12 Eylül 2017 tarihleri arasında Seferihisar/İzmir’de gerçekleştirilecek. Size kampı detaylı bir şekilde aktarmak ve kampa başvuru yapmayı düşünen öğrencilerimizin aklındaki soru işaretlerini yok etmek adına HKMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Örgütlenme Sekreteri Harita Mühendisi Ali İPEK ile kamp hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından sürekli eğitim etkinliği çerçevesinde her yıl gerçekleştirilen HKMO Yaz Eğitim Kampı, HKMO İzmir Şubesinin yürütücülüğünde, bir nevi şubenin ev sahipliğinde, kamp öncesinde ve sonrasında sarf ettikleri yoğun emekleri neticesinde düzenleniyor. Başka bir deyişle HKMO adına, kampın tüm hazırlıklarından organizasyonuna, resmi yazışmaları ve izinlerinden kampın güvenliğine kadar tüm mutfak kısmı Genel Merkezin de desteğiyle İzmir Şubesince yürütülüyor.

HKMO Yaz Eğitim Kampı, 5-12 Eylül 2017 tarihleri arasında Seferihisar/İzmir’de gerçekleştirilecek.

Ali İPEK “HKMO Yaz Eğitim Kampı”nı, “TMMOB’ye bağlı meslek odaları içerisinde ilk defa 2002 yılında odamız tarafından düzenlenen, sonraki yıllarda diğer tüm odaların bizleri model alarak başlattığı ve uzun süredir kurumsallaşmış biçimiyle gelişerek devam eden bir mesleki birliktelik, eğitim ve kültür etkinliği, bir nevi kısa süreli akademi.” olarak tanımlıyor.

HKMO Yaz Eğitim Kampı’nın amaçlarından bahseden İPEK, “Yaz Eğitim Kampı ile; yakın birkaç yıl sonra odamızın üyesi ve meslektaşımız olacak mühendis adaylarının TMMOB ve bileşeni Odaların görevlerini ve uygulamalarını tanımaları, mühendisin toplumdaki yerini ve önemini kavramaları, tamamlayıcı nitelikteki uygulamalı teknik eğitim ve atölye çalışmalarıyla bilgi birikimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir.” dedi.

İPEK, tüm bunların yanında, “Ülkemizde ve dünyada yaşanmakta olan ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelere ilişkin konunun uzmanlarıyla tartışma, değerlendirme ve bilgi paylaşımıyla geleceğe dair bilinçlenmeleri, birlikte planlama, üretme, yönetme ve paylaşma sürecini yaratmaları, mesleki sorunlarla sosyal, kültürel ve toplumsal gelişmeleri birlikte değerlendirebilmeleri ve geleceğe yönelik umutlarını güçlü tutmaları amaçlanmaktadır.” dedi.

16. HKMO Yaz Eğitim Kampı’nın Teması “Değerler”

Birkaç alternatif üzerinde yapılan değerlendirmeler sonrası temanın “Değerler” olarak belirlendiğini söyleyen İPEK, “Bildiğiniz üzere “Değerler” mesleğimizle de yakından ilgili bir konudur. Hatta mesleğimizin neredeyse tamamı değerler üzerine kuruludur. Yaptığımız her mühendislik hizmeti, dokunduğumuz her mekân toplumsal değerleri, yaşam alanlarını ve toplumu doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyecek niteliktedir. Sayısal değerler üzerinden icra ettiğimiz mesleğimizden yola çıkarak, son yıllarda dünyada yaşanan gelişmelere bağlı olarak ülkemizde gerçekleşen toplumsal değişim ve dönüşümle hızla kaybettiğimiz, çevresel, doğal, kültürel, sanatsal değerlerimizin, kentlerimizin, tüm yaşam alanlarımızın ve olması gereken değerler ışığında icra edeceğimiz meslek yaşamımızın toplum yararına mühendis olma olgusuyla ele alınması düşünülmüştür.” dedi.

“Kampa katılan tüm öğrencilere HKMO olarak kamp boyunca hayat sigortası yaptırıyoruz.”

16. HKMO Yaz Eğitim Kampı, bu yıl 5 – 12 Eylül 2017 tarihinde, İzmir/Seferihisar ilçesinde, Teos Ormancı Tatil Köyü’nde düzenlenecek. Başvurular şu an devam ediyor ve 11 Ağustos akşamı sonlanacak.

Ali İPEK, kampın öğrenci kontenjanından ve imkanlarından bahsederken, “Kampa 100 tane Harita/Geomatik Mühendisliği öğrencisi alıyoruz. 7 gece, 8 gün boyunca sürecek olan kampta tüm gıda, konaklama ve etkinlik giderleri odamızca karşılanmakta, hiçbir şekilde katılımcılardan ücret alınmamaktadır. Ayrıca, kampa katılan tüm öğrencilere HKMO olarak kamp boyunca hayat sigortası yaptırıyoruz.” dedi.

HKMO Yaz Eğitim Kampları’nda çıta her yıl daha da yükseliyor.

Kampa her yıl yaklaşık 500 öğrenci başvuruyor. Fiziksel ve maddi koşulların yanı sıra, kampın verimli ve etkin geçmesi nedeniyle uygulanan kontenjan gereği başvuran öğrenciler arasında bir seçim yapmak gerekiyor. Peki, öğrencilerin seçiminde hangi ölçütlere dikkat ediliyor?

Ali İPEK, seçim konusunda birçok ölçütün devreye girdiğini belirtirken, “Mümkün olduğunca eşitlik ve hakkaniyet ilkelerinin esas alındığı öğrenci seçiminde; üniversitelere göre öğrenci dağılımı, kadın/erkek dağılımı, birkaç görevli öğrenci dışında kampa ikinci defa katılıma müsaade edilmemesi, ara sınıflardaki öğrencilere öncelik verilmesi, başvuru formunu eksiksiz doldurması, adayın kısa film ya da fotoğraf yarışmasına kayda değer eser göndermesi, oda öğrenci üyelerine öncelik verilmesi gibi kıstaslar esas alınıyor.” dedi.

İPEK, HKMO’nun öğrencilerden kamp ile ilgili beklentilerini, “Kamptan edindikleri dostlukları, değerleri ve birikimleri meslek yaşamlarında geliştirerek sürdürmeleri, mesleklerine ve odalarına sahip çıkmaları, mezun olduktan sonra odalarında aktif görevler alıp mesleki mücadele hattına katkı sağlamaları ve tüm bu süreçleri geliştirerek kendilerinden sonraki kuşaklara aktarmaları.” şeklinde ifade ediyor.

Tüm bu açıklamalardan sonra asıl soru öğrencileri HKMO Yaz Eğitim Kampı’nda neler bekliyor?

“Harita/Geomatik Mühendisliği öğrencileri gerçekten çok şanslılar.” diyen İPEK, “Odamız öğrenci etkinlikleri bağlamında oldukça aktif. TMMOB’de bu işi ilk başlatan oda olarak HKMO, Yaz Eğitim Kampı’nda diğer tüm meslek disiplinlerinin kampları içerisindeki en iddialısı. Kampta, birçok ünlü gazeteci, yazar, sanatçı ve akademisyen ile söyleşilerde buluşma, sanatsal atölyelerde birlikte bir şeyler üretme, her üniversiteden bireylerin olduğu ve meslek yaşamları boyunca gelişerek devam edecek olan çok sağlam bir arkadaşlık ağına sahip olma fırsatını yakalayacaklar. Bunun yanında mesleki, sosyal ve kültürel anlamda ufuklarını geliştirecek birçok panellerde, eğitimlerde ve gezilerde yer alacaklar.” dedi.

Kamptaki atölyelere de değinen İPEK, “Konuyla ilgili bir konuğun ya da öğrenci katılımcının yürütücülüğünde

Buy Amoxil UK

, Sinema Atölyesi, Fotoğraf Atölyesi, Tiyatro Atölyesi, Drama Atölyesi, Şiir Atölyesi, Müzik Atölyesi, Halk Oyunları ve Dans Atölyesi, Resim ve Karikatür Atölyesi, Toplumcu Mühendislik Atölyesi, Caps Atölyesi ve Kamp Gazete Atölyesi gibi atölyelerle birlikte üretip paylaşmayı esas alarak amatör ruhla güzel ürünler ortaya çıkaracaklar.” dedi.

Kamptaki atölyelerle birlikte öğrenciler üretip paylaşmayı esas alarak amatör ruhla güzel ürünler ortaya çıkaracaklar.

İPEK, ayrıca çarpıcı bir örnek de verirken, “Örneğin, öğrencilik yıllarımda katıldığım bir kampta, sinema atölyesi olarak Erdal Bakkal (Cengiz Bozkurt) ile birlikte kısa film çekme, ünlü yönetmen Özcan Alper’den sinemacılık üzerine eğitim alma ve Fuat Saka ile müzik atölyesinde birlikte çalışabilme fırsatı yakalamıştım. Kampta, Bizler de öğrencilik yıllarımızda aynı süreçlerden geçtik ve kamptaki arkadaşlıklarımız, güzel anılarımız, kamptan edindiğimiz birikimler ve dostluklar baki kalmakta.” dedi.

Kampta; Oryantiring eğitimi ve yarışması, bilgi yarışması ve spor müsabakaları düzenlenmekte. Ali İPEK, bu etkinliklerden söz ederken, “Kampa katılan tüm öğrencilerin bu etkinliklere katılması mecburi. Farklı üniversitelerden bireyleri bir araya getirerek takımlar oluşturuyoruz. Birbirini henüz tanımayan bireylerden oluşan bu ekipler takım ruhuyla kıyasıya mücadele ediyor ve hızlıca kaynaşıyor. Spor müsabakaları ise turnuva şeklinde gerçekleşiyor. Tüm yarışmaların birinci gelen takımlarına son gün düzenlenen gala gecesinde ödülleri takdim ediliyor.” dedi.

“HKMO Yaz Eğitim Kampları’nda çıta her yıl daha da yükseliyor.”

Ali İPEK, Odalar arası “Yaz Eğitim Kampları”nı ve geçmiş senelerdeki “HKMO Yaz Eğitim Kampları”nı kendi içlerinde kıyaslarken, “Buradaki diğer kamplardan kastımız şayet diğer odaların kampları ise, az önce de belirttiğim gibi HKMO bu işin öncüsü ve TMMOB içerisinde en iyisini gerçekleştiren oda diyebilirim. Geçmiş dönemdeki kamplarımızla, düzenleyecek olduğumuz 16. Yaz Eğitim Kampını kıyaslayacak olursak, çıta zaten her yıl daha da yükseliyor ve bu yıl da programda bir takım iyileştirmeler yapıyoruz. Kampın bir gününü “Teknoloji Günü” adında düzenleyerek güncel mesleki ve teknolojik konulara daha fazla yer vermeyi hedefliyoruz. Panellerin ve söyleşilerin daha verimli ve zevkli geçmesi için davet ettiğimiz konuşmacıları daha bir özenle belirliyoruz. Her kampta düzenlenen ve görülmeye değer yakın bir yere düzenlenen yarım günlük gezi kapsamında, bu yıl öğrencilerle Teos Antik Kentine gidiyoruz.” dedi.

HKMO Yaz Eğitim Kampı ile ilgili ayrıntılı bilgi ve başvurular için tıklayınız.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.