Buradasınız: Haberita » Etkinlik » İKÇÜ’de CBS ve Uzaktan Algılama Semineri Gerçekleştirilecek

“Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Semineri” 23 Aralık 2015 tarihinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Etkinliğin konuşmacıları – biri ABD’den olmak üzere alanında yetkin iki öğretim üyesi – İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Omar ALTHUWAYNEE ve Rochester Institute of Technology’den Anthony VODACEK.

Etkinlik, haftaya çarşamba saat 9:30-12:00 arasında İKÇÜ'de gerçekleştirilecek.

Etkinlik, haftaya çarşamba saat 9:30-12:00 arasında İKÇÜ’de gerçekleştirilecek.

ALTHUWAYNEE, 2014’de Universiti Putra Malaysia’da doktorasını tamamlayarak 2015’de İKÇÜ’de öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. 1998’den beri Rochester Institute of Technology‘de çalışmalarını yürüten Vodacek; afet yönetimi, su kalitesi, yangın, hiperspektral uzaktan algılama üzerine çalışıyor.

Doğal afetler, risk yönetimi, veri madenciliği üzerine çalışan ALTHUWAYNEE, etkinlikle alakalı görüşlerini Haberita’ya ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Omar ALTHUWAYNEE etkinliğin konusunu anlatırken, “Etkinlikte Coğrafi Bilgi Sistemleri’nin harita mühendisliğinde kullanımından, uygulamalarından; Uzaktan Algılama’nın doğal afetlerdeki kullanımı, uygulamalarından ve karar verme mekanızmasındaki kullanımından bahsedilecek.” dedi.

Son teknolojiyi kendi deneyimleri ile birleştirerek aktaracaklarını söyleyen ALTHUWAYNEE, “CBS ve Uzaktan Algılama teknolojisi son 20 yılda önemli ölçüde gelişti. Böylece birçok mühendislik bilimi ve sağlık bilimleri yüksek potansiyelli araştırma alanları geliştirmek için bu alanı incelemeye ve kullanmaya başladılar.” dedi.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız…

Bölgenin tek Harita Mühendisliği Bölümü olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü 2012 yılında kuruldu, ilk öğrencilerini 2013 yılında aldı. 135 öğrencisi bulunan bölümün akademik kadrosu 3 Doçent, 2 Yardımcı Doçent, 5 Araştırma Görevlisi ve 1 Uzman Doktordan oluşuyor. Bölüm başkanı Doç. Dr. Mehmet Çete olan bölümde ikisi yabancı uyruklu olmak üzere 5 öğretim üyesi bulunuyor. Bölümde %100 İngilizce Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimi veriliyor. Bölüm, disiplinler arası Kentsel Dönüşüm Ana Bilim Dalını oluşturan en temel bölümlerden biri olma özelliğini taşıyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.