Buradasınız: Haberita » Etkinlik » Mesleğimiz için Önemli Bir Forum Daha Gerçekleşiyor

HKMO Antalya Şubesi Arazi Toplulaştırma Forumu

Arazi Toplulaştırma Forumu, HKMO Antalya Şubesi tarafından gerçekleştirilecek.

Arazi Toplulaştırma Forumu, 18 Şubat 2011 tarihinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından saat 14.00‘de gerçekleştirilecek.

Forumda; Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ali Fahri ÖZTEN, TRGM Kamulaştırma Toplulaştırma ve Dağıtım Dairesi Başkanı Dr. Gürsel KÜSEK, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Yabancı İşler Daire Başkan Vekili Yusuf MEŞHUR, Devlet Su İşleri 6.Bölge Müdürlüğü’nden Harita Mühendisi M. Kemal ÇİFTÇİ, Tarım İl Müdürlüğü Proje ve İstatistik Şube Müdürü Salih TOROS yer alacak.

Ülkemizde toplulaştırması yapılabilecek arazi miktarı 14 milyon ha olarak hesaplandı. Bu arazilerin 8.5 milyon hektarını sulu ve 5.5 milyon hektarını ise kuru tarım alanları oluşturuyor. 1960‘tan günümüze yaklaşık 1 milyon ha alanda toplulaştırma yapıldı. Son iki sene içerisinde GAP bölgesinde ilgili illeri kapsayan yaklaşık 2 milyon ha alanda toplulaştırma yapılması için ihaleler yapıldı. Bu açıdan bu etkinlikle mesleğimiz için önemli bir forum daha gerçekleşmiş olacak.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.