Buradasınız: Haberita » Etkinlik » “Dünya CBS Günü 2015” 18-19 Kasım Tarihlerinde Kutlanacak

Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS)’nin önemi günden güne artıyor. Her yıl Kasım ayının 3. Çarşamba günü dünya genelinde ve Türkiye’de çeşitli etkinliklerle “Dünya CBS Günü” olarak kutlanıyor. Bu kutlamalarla Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) kültürünün farklı kesimlere tanıtımı ve yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Dünya CBS Günü 2015, 18-19 Kasım tarihlerinde kutlanacak.

Her yıl Kasım ayının 3. Çarşamba günü dünya genelinde ve Türkiye’de çeşitli etkinliklerle “Dünya CBS Günü” olarak kutlanıyor.

“Dünya CBS Günü 2015”, 18-19 Kasım tarihlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ev sahipliğinde ilgili tüm kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşecek. Etkinlik Ankara ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde olacak. Dünya CBS Günü bu sene “Coğrafi Bilgi Teknolojileri ile Akıllı Kentlere Doğru” teması ile kutlanacak.

İki günlük etkinlik boyunca ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlar, üniversite, firma ve sivil toplum kurumlarından gelecek katılımcılar teknik-bilimsel oturum, panel ve özel sunumlar ile ülkemizde sağlıklı ve kolay idare edilebilen kentlerin oluşumu hakkında bilgi verilecek.

“TUCBS-Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemleri” ve “Ulusal Kent Bilgi Sistem Standartları”nın ülkemizde hayata geçirilmesi amacıyla, 20/03/2015 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkındaki Yönetmelik” hükümleri tüm yönleriyle ele alınacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de bu etkinliğe katılacak. Bu etkinlikte “Dünya CBS Günü Zirvesi “Ulusal CBS’nin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkındaki Yönetmelik, Akıllı Kentlerin Ortaya Çıkışı, Gelişimi ve Mevcut Durumu, Şehircilikte Akıllı Altyapıların ve Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Rolü, Mobil CBS Uygulamaları ve Akıllı Kent Örnek Uygulamalar” vb. konuları yer alacak, etkinlik oturum ve paneller ile sona erecek.

“Dünya CBS Günü” ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.