Buradasınız: Haberita » CBS

Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ile “Temiz Ergene”

Bu projede, kirletici parmak izleri, CBS veri tabanı ile bütünleştirilip; kirletici kaynaklarının tespitinde ve bu kaynakların Ergene Nehri üzerindeki bağıl baskısını belirlemede bir gösterge olarak kullanılacak. Detaylar haberde.

Bir Ekolojik Harita Uygulaması : EkoHarita

EkoHarita; Alper Can Kılıç, Yağmur Kutlar, Sedef Güneş, Bilge Özün ve Müge Alaboz‘un kişisel çabaları ve çalışmalarıyla 2015 yılında oluşturuldu. Detaylar haberde.

TKGM’den Mobil Parsel Uygulaması

Yeni sayılabilecek bir mobil uygulama da Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden; Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) TKGM Parsel Sorgu. Uygulama ile ilgili detaylar haberde.

Bornova Belediyesi Tarafından Proje Tamam

İZKA (İzmir Kalkınma Ajansı) tarafından hibe alan Bornova Belediyesi projede İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi ile işbirliği içerisinde bulundu. Detaylar haberde yer alıyor.

Sel ve Taşkınlara CBS Bakışı : Ayamama Deresi Örneği

CBS alanında çeşitli analizler yapıyor ve çözümler üretiliyor. 2009'da 31 can kaybına neden olan Ayamama Deresi ve bu konuda araştırmalar yapan AKÜ'den Arş. Gör. Mustafa YALÇIN'ın görüşleri haberde yer alıyor.

Harita Tabanlı Bir Uygulama : OpenSnowMap

OpenSnowMap bütün verilerini harita tabanlı sunuyor. OpenSnowMap'ın haritası kayak pistleri için dünyanın en büyük coğrafi veri tabanı olan Openstreetmap üzerine kurulmuş ve bu alanla ilgilenenler için farklı bir uygulama.

Türkiye Çölleşme Risk Haritası’ndan Önemli Sonuçlar

Çölleşmeyle mücadele dünyada önem arz ediyor. Ülkemizde de Türkiye Çölleşme Risk Haritası oluşturuldu, bu harita ile çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Üç Boyutlu Kent Bilgi Sistemi’

Van Büyükşehir Belediyesi, Coğrafi Bilgi Sistemi anlamında önemli bir adım attı. Bu adım daha iyi hizmet vermeye olanak sağlayacak. Bu çerçevede 3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi, Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından oluşturuldu.

Türkiye Ulusal CBS Uygulaması Hayata Geçiriliyor

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemleri'nin ilk uygulaması Kocaeli'de hayata geçiriliyor. Bu proje ile ulusal düzeyde teknolojik gelişmelere uygun CBS altyapısı kurulacak.

Google Yeni Görüntüler için Uyarıyor

Google Earth ve Google Maps kullanıcılarının görüntü güncellemeleriyle ilgli sıkıntıları vardı. Google, Google Earth veya Google Maps görüntüleri güncellendiğinde uyarılmanızı sağlayacak bir uygulama geliştirildi.
Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.