Buradasınız: Haberita » CBS » Google Maps 5.0 ile 3B Haritalar

Google Maps 5.0

Google Maps 5.0 3B haritalar ve çevrimdışı yönlendirme gibi birçok farklı yenilikle geliyor.

Mobil telefonlar için Google Maps 5.0 çıktı. Beş yıl önce ilk kez cep telefonları için sürümü çıkan Google Maps’in o günden bugüne kadar mobil kullanıcı sayısı 100 milyona ulaştı.

Bugün artık 5.0 sürümüne ulaşan Google Maps’in yeni versiyonuyla birlikte iki önemli özellik olan; 3B haritalar ve çevrimdışı yönlendirme ile birlikte diğer birçok farklı yenilikte geliyor. Bugüne kadar haritaları istenen ölçeğe uygun pafta pafta raster görüntü şeklinde indirip bir bütün halinde gösteren uygulama artık vektör görüntüleri kullanarak dinamik bir yapı kazanıyor. Böylece bakış açınıza göre harita yeniden şekillenebiliyor. Ayrıca Google Maps 5.0’e pusula ve daha hızlı ve akıcı yakınlaştırma ve uzaklaştırma özellikleri de eklendi.

Henüz ülkemizde 3B olarak görülebilecek bir şehir bulunmuyor. Ancak hangi ülkelerin üç boyutlu olarak görülebileceği 3B binalarla Google Maps’ten öğrenilebilir.

Şu anda sadece Android işletim sistemi kurulu telefonlarda çalışan uygulamanın yakında diğer telefonlarda da çalışması bekleniyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.