Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » 2017 YLSY Ayrıntılarıyla Haberita’da!

YLSY, harita mühendislerine hem devlette iş garantisi sağlıyor, hem de yurt dışında burslu öğrenim görerek kendini geliştirme imkanı sunuyor. 2017 YLSY Ayrıntılarıyla Haberita!

Ali İhsan DURMAZ, “Arazi uygulama çalışmalarında ölçebilmekten ziyade…”

YLSY ile ilgili özel haberimizde YLSY işlem adımları incelenmişti, ayrıca BOTAŞ bursiyeri harita mühendisi Ali İhsan DURMAZ’ın YLSY hikayesi aktarılmıştı. İlgili habere buradan ulaşabilirsiniz.

2017 yılında 1416 sayılı Kanun kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin yerleştirme işlemleri için adaylardan tercih alınacak. Adaylar, başvurularını http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapacaklar. Başvuru işlemi, 9 Ekim 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

2017 ylsy

Başvuru işlemi, 9 Ekim 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

2017 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu’na buradan erişebilirsiniz.

YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Amacıyla Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme) nedir?

Üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla mecburi hizmet karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır.

YLSY’nin amacı nedir?

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim ve teknoloji transferini gerçekleştirmeye yönelik olarak, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavla burslu statüde lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına öğrenci gönderilmesi suretiyle üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamaktır.

2017 YLSY başvuru koşullarında dikkat çeken maddeler nelerdir?

  • YLSY başvuru koşullarında; en az dört yıllık fakülte/yüksekokul veya yüksek lisans mezunu olmak
  • 2012 Sonbahar, 2013 İlkbahar-Sonbahar, 2014 İlkbahar-Sonbahar, 2015 İlkbahar-Sonbahar, 2016 İlkbahar-Sonbahar ve 2017 İlkbahar dönemlerinde yapılan ALES’te, tercih edilebilecek programın kabul ettiği puan türünden en az 70 almış olmak
  • Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması “4 üzerinden 2.50”, “100 üzerinden 65,00″ veya daha yukarı olmak

** Notunuzu 4’lükten 100’lüğe, 100’lükten 4’lük sisteme buradan çevirebilirsiniz.

  • 1987 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak

gibi şartlar yer alıyor.

2017 ylsy

2017 YLSY kılavuzuna göre tüm kurumların açtığı kontenjan sayısı 1155.

YLSY ile yurt dışına gitmiş ve işe yerleşmiş harita mühendislerinin tecrübelerini öğrenmek ister misiniz?

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Naime ÇELİK’in hikayesi ile YLSY bir kadın öğrencinin ve yüksek lisansa başlamış bir öğrencinin gözünden aktarılmıştı. Afyon Kocatepe Üniversitesi bursiyeri Mehmet Ali UĞUR ise bir üniversite bursiyeri olması dolayısıyla hikaye çeşitliliği oluşturulmaya çalışılmıştı. İlgili habere buradan ulaşabilirsiniz.

Hangi kurum, hangi alanda kontenjan açtı?

2017 YLSY tercih kılavuzuna göre sadece geomatik/harita mühendislerinin başvurabileceği 10 olmak üzere toplamda 38 kontenjan bulunuyor. 2017 YLSY kılavuzuna göre tüm kurumların açtığı kontenjan sayısı 1155, kurum bazlı kontenjan tablosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Toplamda 6 kontenjan açan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kontenjanının tamamını, toplamda 15 kontenjan açan Karayolları Genel Müdürlüğü 2 kontenjanını ve toplamda 25 kontenjan açan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ise 2 kontenjanını olmak üzere toplamda 10 kontenjan sadece geomatik/harita mühendislerine ayrıldı.

Harita mühendislerinin çeşitli mesleklerle paylaştığı kontenjan sayısı ise 28. Bunun büyük kısmı olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları

buy-levitra-usa.com

, raylı sistemler alanında tam 20 kontenjan ayırdı, TCDD’yi Kültür ve Turizm Bakanlığı (4) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı (4) takip etti.

2017 YLSY kılavuzuna göre tüm kurumların kontenjan sayıları, yurt dışında öğrenim görülebilecek alanları ve öğrenim görülebilecek ülkeleri tablodan inceleyebilirsiniz.

YLSY için sık sorulan sorulara buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.