Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » TSK’dan Harita Mühendisi ve Teknikeri Alımı

Türk Silahlı Kuvvetlerine 2017 Yılı Dış Kaynaktan Subay ve Astsubay Temini Duyurusu yayımlandı. Yayınlanan başvuru kılavuzlarına geomatik/harita mühendisi ve harita teknikeri alımı da gerçekleşecek.

Alım faaliyeti Eylül – Kasım 2017 arasındaki dönemde yapılacak. Dış Kaynaktan Subay ve Astsubay Temini için son başvuru tarihi 11 Eylül 2017 (Saat 17.00)

Başvuru 5 adımda nasıl gerçekleştiriliyor?

(1) Adaylar başvurularını son başvuru tarihine kadar, Milli Savunma Bakanlığının www.msb.gov.tr internet adresindeki başvuru formunu doldurarak çevrimiçi (online) olarak yapabilecekler. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

(2) Adayların çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmalarını müteakip başvuru bilgileri başvuru merkezinde kayda girecek. Adayların TC Kimlik Numaraları Aday Numarası olarak kullanılacak. Başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde TC Kimlik Numarası (aday numarası) kullanılacak.

Dış Kaynaktan Subay ve Astsubay Temini için son başvuru tarihi 11 Eylül 2017 (Saat 17.00)

(3) Çevrimiçi (online) Başvuru Formu, T.C. KİMLİK NUMARASI ve ADI, SOYADI bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecek.

(4) Başvurusu kabul edilen adaylara MEBS.Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında (MEBS.Ok.ve Eğt.Mrk.K.lığında (Mamak/ANKARA)) uygulanacak fiziki yeterlilik testi ve mülakat tarihleri www.msb.gov.tr internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacak.

(5) Asıl başvurular; başvurusu kabul edilen adayların kayıt kabul aşamasına gelmeleri ile yapılmış sayılacak.

Bilindiği üzere Subay Temini için sadece geomatik/harita mühendisleri (lisans veya yüksek lisans) başvurabiliyor.

Kılavuza göre; subay başvuruları için geomatik/harita mühendisleri Kara Kuvvetleri Komutanlığından Harita Mühendisi, Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Bakım, Personel sınıfı olmak üzere 7 branş tercih edebiliyor. Geomatik/harita mühendisleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Harita Mühendisi ve Deniz Piyade olmak üzere 2 branş tercih edebiliyor. Son olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığından ise geomatik/harita mühendisleri Kontrol İhbar, Hedef İstihbarat, Hava savunma, Piyade olmak üzere 4 branş tercih edebiliyor.

Subay başvuru kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bilindiği üzere Astsubay Temini için ise hem geomatik/harita mühendisleri (lisans veya yüksek lisans) hem de harita teknikerleri (önlisans) başvurabiliyor.

Kılavuza göre; astsubay başvuruları için geomatik/harita mühendisleri Kara Kuvvetleri Komutanlığından Harita Mühendisi, Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, İstihkam, Bakım, Personel, Harita Teknisyeni sınıfı olmak üzere 8 branş tercih edebiliyor. Geomatik/harita mühendisleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Porsun ve Deniz Piyade olmak üzere 2 branş tercih edebiliyor. Son olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığından ise geomatik/harita mühendisleri Piyade ve Maliye olmak üzere 2 branş tercih edebiliyor.

Astsubay başvuruları için harita teknikerleri ise Kara Kuvvetleri Komutanlığından Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, İstihkam, Bakım, Personel, Harita Teknisyeni sınıfı olmak üzere 8 branş tercih edebiliyor. Harita teknikerleri Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Porsun ve Deniz Piyade olmak üzere 2 branş tercih edebiliyor. Son olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığından ise harita teknikerleri Hava Trafik ve Piyade olmak üzere 2 branş tercih edebiliyor.

Astsubay başvuru kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

Geomatik/harita mühendisleri ve harita teknikerleri başvurularınızı buradan gerçekleştirebilirsiniz.

buy levitra uk online
Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.