Buradasınız: Haberita » GPS

Apple, Indoor Survey ile Kapalı Alanda İzleme Sağlayabiliyor

Kapalı alanda izleme, GPS ile mümkün değildi fakat Apple, Indoor Survey ile kapalı alanda izleme sağlayabiliyor. Davetiye usulü ile çalışan Indoor Survey, kapalı ortamlarda yön bulma ve navigasyon hizmeti sunuyor.

Deniz Kaplumbağalarında GPS’in Rolü

Avustralyalı araştırmacılar, yavru kaplumbağaların okyanus derinliklerinde yaptıkları yolculuğu takip etmek amacıyla kabuklarına bir GPS izleme cihazı yerleştirildi.

İstanbul’da Haşere ile Mücadelede GPS

GPS farklı kullanım alanlarıyla karşımıza çıkmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir TOPBAŞ haşere ile mücadele çalışmalarını düzenlenen törenle basına tanıttı.

Çöp Konteynerleri Takipte

Çöp konteynerleri GPS Sistemi sayesinde artık gözetim altındalar. Sistem konteynerlerin yerleri değiştiğinde anında bilgi verek müdahale edilmesini sağlıyor.

ST-Ericsson Mobil Cihazlar için GPS + GLONASS Alıcısını Üretiyor

ST-Ericsson GPS ve GLONASS konumlandırma uydularını birlikte görebilen çok küçük boyutlu alıcısının üretimine başladı. Şirketin belirttiğine göre bu alıcı ile mobil cihazlar konuma dayalı servislerden daha hızlı daha güvenilir bilgi ile faydalanabilecek.

Aselsan’dan GPS Entegreli Telsiz

Aselsan, riskli görevlere yönelik ATLAS adı ile anılan bir telsiz geliştirdi. Telsiz, diğer telsizlerden farklı olarak Küresel Konumlama Sistemi (GPS) bulundurduğundan lokasyon bilgilerini üzerine entegre edilmiş geniş harita ekranından gösterebiliyor.

SuperGeo’dan GPS Eğitim CD’si

SuperGeo, GPS için eğitim materyali olarak GPS ve uygulamaları konusunda başlangıç seviyesinde olanlara hitap eden bir CD hazırladı. Hazırlanan CD'de genel olarak GPS’nin tarihi, çalışma prensipleri, sinyal formatları ve ölçme tekniklerinden bahsediliyor.

GPS Artık Kol Saatimizde!

GPS farklı uygulamalarda yer alarak şaşırtmaya devam ediyor. Nike ve Tomtom işbirliği ile GPS'li Nike+ SportWatch GPS adında spor saat üretildi. 2011 Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda tanıtılan Nike+ SportWatch GPS, özellikle koşu yapanlar için benzersiz bir ürün.

GPS Hükümlüye Koşullu Serbestlik Getiriyor

Elektronik İzleme Sistemi, Türk Ceza Adalet Sistemi'nde yeni bir devrin başlangıcı anlamına geliyor. Elektronik kelepçe sayesinde hükümlünün kendi sosyal çevresi içerisinde kalması sağlanacak.

GPS ve Dikiz Aynası

GPS bu kez dikiz aynası ile karşımıza çıkıyor. Amerikan şirketlerinden General Motors’un ürettiği Onstar adlı dikiz aynası sürücü, yolcu ve çevre güvenliğine katkıda bulunuyor.
Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.