Buradasınız: Haberita » GPS » GPS ve Dikiz Aynası

Onstar Dikiz Aynası

Onstar ile GPS sayesinde sürücünün yeri tespit edilerek yardım yollanıyor.

GPS bu kez dikiz aynası ile karşımıza çıkıyor. Amerikan şirketlerinden General Motors’un ürettiği Onstar adlı dikiz aynası; sürücü, yolcu ve çevre güvenliğine katkıda bulunuyor.

Otomatik kaza tepkisi ile acil yardım sağlanıyor.

Bir kaza anında dahili sensör otomatik olarak sürücünün Onstar danışmanını arıyor. Danışman, sürücünün durumunu öğrenmek için tekrar arıyor. Bu sırada GPS yardımıyla sürücünün yeri tespit edilerek yardım yollanıyor.

Doğal afetler ve diğer kriz durumlarında Onstar irtibat bürosu kullanıcısını tehlikelerden uzak tutmak için gidilebilecek yönleri tavsiye ediyor. Gıda, su, tıbbi malzeme veya en yakın tahliye güzergahını buluyor.

Çalıntı araç takibinde ve yol yardımında Onstar

Yolda bir problemle karşılaşılması durumunda da acil durum düğmesine basarak yardım istenebilir. Kullanıcı yolda kaldıysa ve çekici, lastik değiştirme veya yakıta ihtiyacı en kısa sürede ulaştırılıyor.

Kullanıcıya ait aracın çalınması durumunda GPS teknolojisiyle aracın konumu gerekli makamlara bildiriliyor.

Adım Adım Navigasyon ve eNav

Bir yere nasıl gidileceğini tahmin etmek artık gerekmiyor. Onstar, sesli komut vererek ulaşmak istenen yere götürüyor. Bununla birlikte eNav, Google Maps ve MapQuest’e bağlanarak yer aramayı da mümkün kılıyor.

General Motors’un 2011 yılında satışa çıkardığı bütün araçlarda standart olarak sunulan Onstar, henüz Türkiye’ye gelmedi. Sistem şu an sadece Kanada ve Amerika’da kullanılıyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.