Buradasınız: Haberita » GPS » İstanbul’da Haşere ile Mücadelede GPS

İstanbul Haşere ile Mücadele Araçları

Törende haşere ile mücadele için alınan 157 araçta tanıtıldı.

GPS farklı kullanım alanlarıyla karşımıza çıkmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir TOPBAŞ haşere ile mücadele çalışmalarını düzenlenen törenle basına tanıttı. Törende haşere ile mücadele için alınan 157 araçta tanıtıldı.

İstanbul’daki haşereyle mücadele çalışmalarını alışılagelmiş yöntemlerle değil bilimsel yöntemlerle yaptıklarını dile getiren Kadir TOPBAŞ, her alanda olduğu gibi bu mücadelede de en son teknolojiden faydalandıklarını ifade etti. Sözlerini “İstanbul’da mazot yakarak haşereyle mücadele etme dönemi bitti.” diyerek devam ettiren TOPBAŞ, “Bu tarz mücadele insan sağlığına çok zararlı ve uçan haşereye karşı ancak yüzde 10 başarı sağlıyor.” dedi. TOPBAŞ, bu nedenle çevre ve insan sağlığını tehdit etmeyen biyolojik ilaçlama yapıldığını vurguladı.

İstanbul genelinde GPS destekli uydu koordinatları kullanılarak 103 bin adet vektör üreme ve barınma kaynağı tespiti yapıldığını belirten TOPBAŞ, böylece İstanbul genelinde sivrisinek kaynak haritası çıkarıldığını ifade etti. Üreme kaynaklarının yüzde 50’si‚ insan eliyle oluşturulmuş ve küçük önlemlerle profesyonel yardım gerektirmeden yok edilebilecek türde kaynaklar olduğuna değinen TOPBAŞ, sözlerini şöyle sürdürdü; “Mesela aşırı sulama kaynaklı ıslak toprak‚ suyu yenilenmeyen havuz‚ küvet‚ hazne‚ su birikintileri‚ asansör boşlukları‚ ağzı tam kapatılmayan çöp poşetleri ve konteynırları‚ kireçleme yapılmayan gübrelikler‚ periyodik olarak temizlenmeyen çatı yağmur olukları hep vektör bazlı çevre kirliliği oluşturacak potansiyel alanlardır. Vatandaşlarımız bu konuya dikkatle eğilirlerse kamu sağlığı açısından çok büyük ilerlemeler sağlanır.”

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.