Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Sabancı Ailesi de Gayrimenkul Sektöründe

Gayrimenkul Sektörü

Haritacıların gayrimenkul sektöründeki proje geliştirme bölümünü es geçmemeleri gerekiyor.

Gayrimenkul sektörü hızla büyümeye devam ediyor. Bir yandan devam eden birçok konut projesi, bir yandan sayısı günden güne artan gayrimenkul değerleme şirketleri, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, portföy yönetim şirketleri ve proje geliştirme şirketleri bunun göstergesi. Buna paralel olarak haritacıların gayrimenkul sektöründeki proje geliştirme bölümünü es geçmemeleri gerekiyor.

Son olarak Sabancı Ailesi de 5 Ocak’ta tescil işlemleri gerçekleştirilen Kiraz 2 Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi’ni kurdu. 50.000 tl sermaye ile kurulan şirketin 38.000 TL’si Esas Holding A.Ş’ye, 4.000 TL’si Emine KAMIŞLI’ya, 4.000 TL’si Ali İsmail SABANCI‘ya, 2.000 TL’si Can KÖSEOĞLU’na, 2.000 TL’si ise Kazım KÖSEOĞLU’na ait.

Faaliyetlerini Kavacık’taki genel merkezinden yürütecek olan şirketin yönetimi Türkiye’nin önemli kadın yöneticilerinden biri olan Şevket SABANCI’nın kızı Emine Sabancı KAMIŞLI‘ya ait. Ayrıca şirkette Aksigorta Genel Müdür Yardımcısı Sami VODİNA ve Türk Hırvat İş Konseyi Başkanı Hüseyin Çağatay ÖZDOĞRU da görev alıyor.

Kiraz 2 Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık A.Ş’nin faaliyetleri arasında; yurt içinde veya yurt dışında her türlü gayrimenkul projelerinin yerlerinin belirlenmesi ve bu projelere yatırım yapılması bulunuyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.