Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü’nden ‘Katı Atık’a Çözüm

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü, GISLab Araştırma Geliştirme (GISLab Ar-Ge) Laboratuvarı tarafından yaklaşık altı aylık bir çalışma neticesinde şekillendirilen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından bilimsel, teknik ve kurumsal düzenlemeler yapılarak son şekli verilen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen “Düzenli Depolama Alanları İçin Yer Tespiti Çalışması ve Alternatif Katı Atık Bertaraf Sistemleri Araştırma Projesi”nin protokolü Kalkınma Bakanlığı (DOKAP) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında imzalandı.

Projenin bütçesi yaklaşık 1.200.000,00 TL, süresi ise 20 ay olarak belirlendi.

Projenin bütçesi yaklaşık 1.200.000,00 TL, süresi ise 20 ay olarak belirlendi.

Projeyle Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) sorumluluğunda olan Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerini kapsayan alanda, bütüncül yaklaşımlarla en uygun “Düzenli Katı Atık Depolama Alanları“nın alternatiflerle birlikte tespit edilmesi amaçlanıyor.

Bütçesinin yaklaşık 1.200.000,00 TL, süresinin ise 20 ay olarak belirlendiği projede farklı meslek disiplinlerinden birçok araştırmacının görev alacak. Projenin yürütücülüğünü ve koordinasyonunu KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Volkan YILDIRIM gerçekleştirecek.

KTÜ Harita Mühendisliği Bölümü’nden ayrıca öğretim üyeleri Doç. Dr. Recep NİŞANCI, Yrd. Doç. Dr. H. Ebru ÇOLAK, Prof. Dr. Bayram UZUN ve Prof. Dr. Osman DEMİR de projede yer alacak.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.