Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » KPSS Yönetmeliğinde Değişiklik

Bakanlar Kurulu’nun; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yazısı üzerine, Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik“in yürürlüğe konulmasına ilişkin kararı 26 Şubat 2016 Tarihli ve 29636 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı.(2016/8434 Sayılı Karar)

İlgili karara buradan ulaşabilirsiniz.

Yönetmelikte dikkat çeken iki değişiklik yer alıyor.

Yönetmelikte dikkat çeken iki değişiklik yer alıyor.

Dikkat çeken iki değişiklik yer alıyor. Birincisi Genel Yönetmeliğin 11’inci maddesi değişti. 11’inci maddenin yeni hali aşağıda yer alıyor;

“KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS’de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.”

Aslında değişiklik yok gibi gözükse de eskiden KPSS sonuçları bir sonraki sınavın gerçekleşeceği tarihe kadar geçerliydi fakat bu değişiklikle artık KPSS sonuçları sonuçların açıklandığı tarihe kadar geçerli olacak. 2016 KPSS Lisans sınavı 9 Haziran 2016 tarihinde açıklanacağı için bu değişikliğe göre, 2014 KPSS sonuçları 9 Haziran 2016 tarihine kadar geçerli olacak.

Bu karar özellikle, 2014 puanıyla son yerleştirmeye acaba başvurabilecek miyim? sorusunun cevabını “evet” olarak vermiş oldu.

İkinci olarak Genel Yönetmeliğe geçici madde eklendi. Geçici Madde 10’da “(A) grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıldır.” ifadesi yer aldı.

Bu düzenleme ile de sadece 2016 KPSS A Grubu sonuçları 1 yıl geçerli olacak.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.