Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » İller Bankası Harita Mühendisi ve Harita Teknikeri Alımı 2017

İller Bankası harita mühendisi ve harita teknikeri alımı 2017 gerçekleşiyor. İller Bankası, son olarak 2016 yılı Temmuz ayında 15 geomatik/harita mühendisi ilan etmişti, ilgili habere buradan ulaşabilirsiniz.

Devlet Personel Başkanlığının internet sitesindeki ilana göre, İller Bankasına toplamda 9 geomatik/harita mühendisi ve 40 tane harita teknikeri alımı yapılacak.

İller Bankası harita mühendisi ve harita teknikeri alımı 2017 son başvuru tarihi nedir?

İller Bankasına giriş sınavı ile Genel Müdürlük ve Yurt İçi Hizmet Birimlerinde sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere mühendis ve tekniker alınacak.

21/11/2017 Salı günü mesai saati bitiminden (Saat 18:00) sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.

Önemli not: Yurt İçi Hizmet Birimlerine atanan mühendis ve teknikerler 6 yıl hiçbir şekilde Genel Müdürlüğe ve diğer Yurt İçi Hizmet Birimlerine tayin isteyemeyecek.

İller Bankası hangi illere geomatik/harita mühendisi alımı gerçekleştirecek?

İller Bankası; inşaat

Buy Nolvadex UK

, jeoloji, çevre, harita, bilgisayar, makina, elektrik, elektrik-elektronik olmak üzere toplamda 85 mühendis alımı gerçekleştiriyor, bu alımın 9’u ise geomatik/harita mühendisi. (kontenjanın %11’i) İller Bankasına alınacak mühendislerin öğrenim dalları itibariyle dağılımı tabloda yer alıyor.

Başvuruda geomatik/harita mühendisleri için 2016 veya 2017 yılı KPSS’den KPSSP1 puan türünden 60 ve üzeri puan almış olma, sınav tarihi itibariyle askerlikle ilgisi bulunmama şartları dikkat çekiyor.

Peki, KPSSP1 puanı nasıl hesaplanır?

KPSSP1 puanının hesabında Genel Yetenek – Genel Kültür sınavı kullanılıyor. Genel Yetenek testi % 70 ve Genel Kültür testi % 30 oranında etkili oluyor.

Puan Hesaplama Formülü: Genel Yetenek neti x 0.7 + Genel Kültür neti x 0.3 + 40= KPSSP1 puanı.

Örneğin; 60 GY, 30 GK neti olan bir adayın puanı şu şekilde hesaplanır; 60 x 0.7+ 30 x 0.3 + 40 = 91

İller Bankası hangi illere harita teknikeri alımı gerçekleştirecek?

İller Bankası; inşaat ve harita kadastro olmak üzere toplamda 70 tekniker alımı gerçekleştiriyor, bu alımın 40’ı harita teknikeri. (kontenjanın %57’si) İller Bankasına alınacak teknikerlerin öğrenim dalları itibariyle dağılımı tabloda yer alıyor.

Başvuruda harita teknikerleri için ise 2016 veya 2017 yılı KPSS’den KPSSP93 puan türünden 60 ve üzeri puan almış olma, sınav tarihi itibariyle askerlikle ilgisi bulunmama şartları dikkat çekiyor.

İller Bankası harita mühendisi ve harita teknikeri alımı 2017 sözlü sınavı nasıl gerçekleştirecek?

İller Bankası tarafından yapılan değerlendirme sonucu aranan şartları taşıyan adaylardan, en yüksek KPSS puanını alandan başlayarak Genel Müdürlük ve Yurt İçi Hizmet Birimleri için alınacak olan ve ayrı ayrı belirtilen sayının on (10) katı kadar aday giriş sınavına alınmak üzere İller Bankasının web sayfasında ilan edilecek.

Sınav sözlü olarak yapılacak.

Sözlü sınavda adayların; mesleki konulara hâkimiyeti ile kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi özellikleri değerlendirilecek.

Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için yüz (100) tam puan üzerinden en az yetmiş (70) puan almak gerekiyor.

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.