Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » GTHB’nin Sözleşmeli Pozisyonlarına Tercih Alınması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sözleşmeli personel alımına dair yerleştirme takvimini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK açıklamıştı. Bugün ÖSYM’den yapılan açıklamada da bu alımla ilgili detaylara ve tercih kılavuzuna yer verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapılacak.

71 harita mühendisi kontenjanının illere göre dağılımı

Adaylar tercihlerini 26 Nisan–2 Mayıs 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebilecekler. İnternetten tercih gönderme işlemleri 2 Mayıs 2016 tarihinde, saat 23.59’da sona erecek.Tercih süresi uzatılmayacak.

71 harita mühendisi 53 farklı ile yerleştirilecek. İl bazında bakıldığında Şanlıurfa 4 kontenjanla en fazla kontenjan ayırılan il oldu. Şanlıurfa’yı takiben 15 ile 2 kontenjan ayrıldı.

Bölge bazlı bakıldığında en fazla kontenjanın Doğu Anadolu Bölgesine ayrıldığı görülüyor. En az kontenjan ayrılan bölgeler ise Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgeleri oldu. Bu batı illerinin daha az tercih edildiğini ya da kurumun ihtiyacının bu iller yönünde olmadığını gösteriyor.

Adayların, bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılmış olan 2014-KPSS Lisans’a girmiş ve KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olması gerekiyor.

71 harita mühendisi kontenjanının bölgelere göre dağılımı

71 harita mühendisi kontenjanının bölgelere göre dağılımı

Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 3 Mayıs 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 3 Mayıs 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek ve bu tercihler, yerleştirme işlemine alınmayacak.

Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan programlara (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabilecekler.

KPSS-2016/4: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Tercih Kılavuzu‘na buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.