Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Tüm Meslektaşlarımıza Çağrı Yapıyoruz !

Meslektaşlarımız özellikle 2010 atama döneminden bu yana düşen atama sayıları dolayısıyla endişe duyuyorlar ve sorularını, görüşlerini bize iletiyorlar.

Tüm meslektaşlarımıza çağrı yapıyoruz!

Tüm meslektaşlarımıza çağrı yapıyoruz!

Örnek olarak harita/geomatik mühendisleri toplam rakamlarına bakıldığında 2010’da 534, 2012’de 346, 2014’de 189 alım gerçekleşti bu da senelere göre merkezi alımların düştüğünü gösteriyor. Harita teknikerlerinin alım sayısında da aynı düşüş söz konusu ve onlar da bu sayıların artması gerektiğini düşünüyorlar.

Bizim için özel bir yeri olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün atamalarda ayıracağı kontenjan sayısı her zaman önem arz etmektedir. 2016 Bütçe Kanun Tasarısı ve 2014 Kesin Hesap Tasarısı görüşülüyorken Türkiye geneli için 1162 adet 4A kadrosundan, 1500 adet de 4B kadrosundan personel talebinde bulunulduğu ifade edilmişti. Bunun sonrasında aynı oranda her hangi bir alım gerçekleşmemesi nedeniyle binlerce meslektaşımız TKGM’nin nasıl hareket edeceğini merak etmektedir.

Artık birlik olma zamanı!Meslektaşlarımız twitterda #HaritacıAlımlarıGerçekleşsin, #HaritaMühendisleriKadroİstiyor ve #HaritaMüh5binKadro etiketleri altında toplanıyor, görüşlerini belirtiyor ve taleplerini iletiyorlar. Sesimizi ayrıca @mehmetozhaseki, @farukcelikcomtr, @naci_agbal, @TC_Basbakan‘dan Bakanlarımıza ve Başbakanımıza duyurabiliriz. Eğer biz de mesleğimizin daha iyi yerlere gelmesini istiyorsak toplu hareket edip taleplerimizi saygı çerçevesinde iletmeliyiz.

Bu durum bugün sizi direkt etkilemeyebilir ama yarın etkilemeyeceğinin garantisi yok. Bir tweet veya bu sürece bir katkınız öncelikle ‘bir insanın’ hayatına dokunabilir. Hepimiz aynı gemideyiz, çıkarsak da beraber çıkacağız batarsak da beraber batacağız. Tüm meslektaşlarımızı empatiye ve desteğe çağırıyoruz!

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.