Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli İçin Teklifler Verildi

İstanbul’un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi‘nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Fatih Turan, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün Konferans Salonu’ndaki ihalenin açılışında yaptığı konuşmada, ihale için 23 firmanın şartname aldığını, 12 firmanın ise teklif verdiğini söyledi.

Projenin ilk adımı olan etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için 14 Aralık‘ta yapılacağı duyurulan ihale, bugüne ertelenmişti.

İhale için 23 firma şartname aldı, 12 firma ise teklif verdi.

İhale için 23 firma şartname aldı, 12 firma ise teklif verdi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’yle, dünyada bir ilk olan 3 katlı tünelle karayolu ve raylı sistemi ile boğazın 110 m altında birleştirilmesi planlanıyor. Bu tünel sayesinde köprülerdeki trafik yükünün azalacağı öngörülüyor.

Bu tünelin yer alacağı karayolu hattı, TEM Otoyolu Hasdal Kavşağından Ümraniye-Çamlık Kavşağına kadar uzanan 16.150 metre uzunluğunda. Günde 120 bin aracın kullanabileceği bu karayolunun bir ucundan diğer ucuna sadece 14 dakikada gidilebilecek. 31 km uzunluğunda ve İncirli-Söğütlüçeşme arasında yer alması planlanan hızlı metro her gün 1,5 milyon yolcuyu üstündeki 14 istasyona ulaştıracak. İncirli-Söğütlüçesme arasındaki mesafe 40 dakikaya inecek.

3,5 milyar dolara mal olması planlanan proje 9 adet aktif raylı sisteme entegre – Marmaray da bunlardan biri – bu hatlarla birlikte 6,5 milyon İstanbulluya ulaşım imkanı sağlanması öngörülüyor.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki ihalede teklif sunan firmaların isimleri belli oldu. İhalede teklif sunan firmalar; Geodata SPA-Su Yapı Mühendislik AŞ İş Ortaklığı, Arcadis-Prota Mühendislik Proje Danışmanlık Hizmetleri AŞ İş Ortaklığı, IDOM Ingerieria y Consultoria SAU, Yooshin Enginering Corporation, Tecnimont Civil Construction SPA, AECOM Asia Company Limited, Yüksel Proje Uluslararası AŞ, Ferconsult SA-Amberg Enginering AG-Euroestudios SL-Cenor Consultores, SA İş Ortaklığı, Italfer SPA-Proyapı Mühendislik Müşavirlik AŞ İş Ortaklığı, CPG Consultants PTE LDT-Yeni Doğanlar İnşaat İthalat İhracat İş Ortaklığı, Sintagma Srl-SWS Engineering SPA-ERKA-AS Proje İş Ortaklığı, Systra SA.

Söz konusu iş kapsamında kara, deniz ve Haliç sondajları, jeofizik, geoteknik ve jeolojik araştırmalar, güzergah çalışmaları, ön projeler, ön ve nihai fizibilite etütleri yapılarak zemin verileri belirlenecek. İhale sürecinin ardından 1 yıl içinde mühendislik projelerinin tamamlanması planlanıyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.