Buradasınız: Haberita » Köşe Yazıları » Her Gün Yeni Bir Güne Gebe

Adem Kurtipek

Adem Kurtipek

Her gün yeni bir güne gebedir, ta ki kıyamete kadar.  Bu kadar çabanın ardından yine güzel bir çalışmanın ortaya çıkacağı belliydi. Bugün senin doğumgünün.  İyi ki doğdun “Haberita”.  Mesleğimize katacağın değerin her gün daha fazla olmasını diliyorum.

Dilemek elbette yetmeyecek! Mesleğimizde artılarımızı katlamak, kendimize katacağımız değeri artırmak için, biz de daha fazla gayret göstereceğiz. Bunu yapabilmek için de mesleğini çok seven bireyler olmak gerekiyor. Mesleğimizi sevmedikçe bazı şeyleri başarmak, imkansızı gerçekleştirmeye çalışmak gibi olacaktır.  Bu da bize boş hayallerin ardından gitmekten, kendimizi heba etmekten öte bir şey katmayacaktır.

Mesleğimizi sevmek demişken, ne kadar seviyoruz mesleğimizi? Sabahları kaçımız heyecanla iş yerine gidiyor? Hiç rüyalarınızda da bu mesleği yaptığınız oluyor mu?  Bu mesleği nasıl yüceltebilirim, ufacık da olsa nasıl bir değer katabilirim diye düşünüyor muyuz? Bunları kimimiz düşündük, kimimiz aklından bile geçirmedi. Kimimiz de düşünürken bu yönde hiçbir çaba göstermedi belki.  Ancak göz ardı edemeyeceğimiz gerçek şu ki; bu meslek,  ona değer verip yüceltmeye çalışanların emekleriyle yükselecektir. Bu mesleğin yükselmesiyle, meslektaşlarımızın iş imkanları, yaşayacağı tecrübeler, göreceği saygınlık da artacaktır.

Her olumlu adım emeklerken yürümemize, yürürken koşmamıza yardım edecektir. Zenginleştirdikleri hayalleriyle bu çalışmaya zaman ayırıp emeğiyle yoğuran ve onu bize getiren herkese çok teşekkürler.

Yayın hayatında başarılar “Haberita”.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.