Buradasınız: Haberita » Eğitim » Konya’da İbrahim Öztuğ BİLDİRİCİ Dönemi

Selçuk Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Öztuğ BİLDİRİCİ

Selçuk Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü Yeni Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Öztuğ BİLDİRİCİ

Selçuk Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölüm Başkanlığı’na 28.01.2011 tarihi itibariyle Doç. Dr. İbrahim Öztuğ BİLDİRİCİ atandı. Daha önce bu görevi Mühendislik ve Mimarlık Fakultesi Dekanı ve Ölçme Tekniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cevat İNAL yürütüyordu.

Yüksek lisansını Selçuk Üniversitesi’nde, doktorasını ise İstanbul Teknik Üniversite’sinde tamamlayan BİLDİRİCİ, 1997 yılında DAAD bursunu kazanarak Almanya Hannover Üniversitesi Kartografya ve Jeoinformatik Enstitüsünde büyük ölçekli bina ve yol verilerinin genelleştirilmesi konusunda Prof. Dr. D. Grünreich ile bir yıl çalıştı. İbrahim Öztuğ BİLDİRİCİ, 2006 yılında doçent ünvanı aldı. Ayrıca 2006 yılından bu yana Kartografya Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdüren İ. Öztuğ BİLDİRİCİ’nin ilgi alanları; Kartografik Genelleştirme, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Harita Projeksiyonları.

Haberita‘ya açıklamalarda bulunan Bölüm Başkanı Doç. Dr. İ. Öztuğ BİLDİRİCİ akreditasyon çalışmalarına vurgu yaparak; ögrenci merkezli akreditasyon sisteminin devam edecegini ve 2013 yılında MÜDEK tarafından yapılacak olan ziyaret dolayısıyla şimdiden çalışmalarının gerektigini ve öğretim planının her yıl bilim ve teknolojinin seviyesine, akreditasyonun gereklerine ve eldeki kadro imkanlarına göre gözden geçirilecegini söyledi.

Doç. Dr. İ. Öztuğ BİLDİRİCİ son olarak bölüm öğrencilerine Selçuk Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nün kuruluşunun 40.yılı olması dolayısıyla faaliyetlerinin olacağını müjdeledi.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.