Buradasınız: Haberita » Dünyadan » Nodegoatbu’nun Harita Uygulaması

Tarih derslerimizde savaşların; nedenleri, sonuçları, önemi tek tek bize anlatıldı, anlatılmaya da devam ediliyor ama bütün bu savaşları harita üzerinde görebilme fırsatımız olmadı. İşte Wikipedia kullanıcısı Nodegoatbu‘nun oluşturduğu interaktif harita uygulaması bize bu olanağı sunuyor. Tabii isterdik ki insanoğlu hiç savaşmasaydı ve böyle harita uygulaması olmasaydı!

Wikipedia ve DPpedia verilerine dayanılarak oluşturulan, tarihteki savaşların gösterildiği interaktif bir haritada, 8 bin 49 adet savaş ve bu savaşların meydana geldiği yerler gösteriliyor.

İnteraktif bir haritada, 8 bin 49 adet savaş ve bu savaşların meydana geldiği yerler gösteriliyor.

İnteraktif bir haritada, 8 bin 49 adet savaş ve bu savaşların meydana geldiği yerler gösteriliyor.

Nodegoatbu’nun interaktif haritasında milattan önce 2500 yılından bu yana gerçekleşen 8 bin 49 savaş yer alıyor. İleride bu haritada 2 bin 567 savaş daha gösterilecek.

Harita uygulamasının kullanımı oldukça basit. Harita üzerinden görüntülemek istediğiniz bölgede yapılan savaşlara ve bu savaşların tarihlerine sadece tek bir tıkla ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca interaktif haritada yer alan noktalar sayesinde o savaşa dair bilgi edinebiliyorsunuz.

Nodegoatbu’nun oluşturduğu interaktif haritaya buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.