Buradasınız: Haberita » Dünyadan » GPS ile Haritaya Resim Çizen Bisikletçi

Hepimiz artık Google’nin Doodle’lerine aşina olduk. Tatil günlerini, yıl dönümlerini kutlarken, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anarken bazen acaba hangi Doodle – Google logosunda yapılan değişikliklik – kullanılmış diye bazen bakabiliyoruz.

Stephen Lund da bisikletiyle “GPSdoodles”lerini yaratıyor. Nasıl mı? Buyrun.

Stephen Lund'un yayınladığı resimlerde basit olanlar da var çok zor olanlar da var.

Stephen Lund’un yayınladığı resimlerde basit olanlar da var çok zor olanlar da var.

Bu bir tam olarak ne GPS ne de harita uygulaması ikisinin harmanlandığı değişik bir hobi diyebiliriz. Stephen Lund’un amacı GPS ile iz bırakabilmek. Bu amacı gerçekleştirmek için bisikletinde “Strava” isimli GPS programını kullanarak gittiği her yerde iz bırakan Lund, bu izleri birleştirerek haritada ilginç şekiller oluşturuyor.

Çalışmasına başlayan ve birbiri ardında resimler çizen Stephen Lund, birçok resim çizmeyi başarmış ve hatta bu resimleri kendine ait bir websitede yayınlıyor. O da http://gpsdoodles.com/

Stephen Lund günde ortalama 70 kilometre yol katediyor, yayınladığı resimlerde basit olanlar da var çok zor olanlar da var. Lund, en uzun mesafeli çalışması olan Deniz kızı resmi için bisikletiyle tam 220 kilometre yol katetmiş.

Stephen Lund’un diğer değişik çalışmalarına buradan ulaşabilisiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.