Buradasınız: Haberita » GPS » GPS’nin Ayak İzleri

GPS Ayakkabı

Ayak radarı kayıp GPS sinyaline çözüm sunuyor.

GPS sayesinde artık kaybolmak tarihe karışıyor derken, GPS sinyalleri kaybolunca kaybolanlardan mısınız? Kuzey Karolina Eyalet Üniversitesi ve Carnegie Mellon Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan radar ayakkabılar sayesinde artık GPS sinyalleri size ulaşamazken de yolunuzu bulabileceksiniz.

Ayakkabının prototipinde topuk kısmına entegre edilmiş olan, navigasyon sistemine sahip bir laptopa bağlı bir radar sensörü bulunuyor. Radar IMU sayesinde topuğunuzla yer arasındaki mesafeyi ölçüyor. Belirli bir zaman içinde bu mesafe değişmezse, sistem ayağınızı bir sabit olarak kabul ediyor. Eylemsizlik ölçü birimiyle (IMU) çalışan sistem hızınızın ne kadar olduğunu ve ne kadar yol aldığınızı hesaplıyor. Farz edin ki bir mağaradasınız GPS sinyaliniz kayıp, sistem devreye giriyor ve sizi GPS sinyalinin son alındığı noktaya geri götürüyor.

Radar Ayakkabı Sistemi, Dr. Chenming Zhou, Stancil, Dr. Tamal Mukherjee ve James Downey tarafından  “Düşük Güçle Çalışan Ayakkabıya Yerleştirilmiş Yayalara Yardımcı Eylemsizlik Navigasyonu” adlı makalede açıklanmıştır. 11 Ekim 2010 tarihli makalede yeni ve daha hataları minimize edilmiş sistemleri de görebileceğimizden söz ediliyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.