Buradasınız: Haberita » GPS » Aselsan’dan GPS Entegreli Telsiz

Aselsan’dan GPS Entegreli Telsiz

Aselsan coğrafi lokasyon bilgilerini de gösteren telsiz üretti.

Aselsan, riskli görevlere yönelik ATLAS adı ile anılan bir telsiz geliştirdi. Telsiz, diğer telsizlerden farklı olarak  Küresel Konumlama Sistemi ( GPS ) bulundurduğundan lokasyon bilgilerini üzerine entegre edilmiş geniş harita ekranından gösterebiliyor. Bu bilgi merkeze de gönderilerek konum bilgisi iletiliyor. Cihaz aynı zamanda çok bantlı, çok modlu ve çok sistemli olarak da çalışabiliyor. Bu özelliğiyle günümüz şartlarında asker, polis, itfaiye gibi teşkilatların görevlerinde farklı talepleri yerine getirebiliyor.

Kurumların şu an kullandığı telsizler UHF ve VHF olmak üzere iki ayrı band üzerinde çalışırken ATLAS tek cihazda iki frekansta çalışabiliyor. Bu şekilde Kamu Güvenliği Haberleşme Birimlerinin güvenilir biçimde haberleşmesine olanak tanıyor.

ATLAS, yüksek kapasiteli bataryaya, gelişmiş şifreleme tekniklerine, MP3 kalitesinde sese ve gürültü bastırma özelliğine de sahip. Gürültü bastırma özelliği sayesinde gürültülü ortamlarda kullanma kolaylığı sağlıyor. USB 2.0′lı mini-USB konektörü ve USB On-The-Go desteği ile de kolay bağlantı imkanı sunuyor. İçerdiği havadan yazılım güncelleme özelliği sayesinde kullanıcılarına arazide güncelleme olanağı tanıyor.

ATLAS 4900 telsizin ilk siparişlerinin teslimatları bu yıl gerçekleşecek. Ardından kamu kuruluşları için seri üretime geçilecek. ATLAS’ ın uluslararası pazarda da önemli yer tutması bekleniyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.