Buradasınız: Haberita » GPS » Çöp Konteynerleri Takipte

Çöp konteynerleri

Çöp konteynerleri artık takipte.

Belediye tarafından konulan çöp konteynerlerinin yerlerinde bulunamaması sorununa çözüm arayan Pendik Belediyesi, çareyi konteynerlere GPS Sistemi yerleştirmekte buldu. “Evimin önünde durmasın, uzakta da olmasın”  denilerek yerlerinden edilen çöp konteynerlerine GPS Sistemleri yüklendi.

Çöp konteynerlerini uydudan takip eden sistem, konteynerlerin yerleri değiştiğinde bilgi vererek müdahale edilmesine olanak tanıyor. Bu şekilde vatandaşlar arasında yaşanan tartışmalarında önüne geçiliyor.

Sistem geçtiğimiz aylarda Pendik cadde ve sokaklarında yaklaşık dört bin konteynere entegre edildi.

Akşam konulan konteynerin sabah yerinde olmamasına değinen Pendik Belediye Başkanı Kenan ŞAHİN şöyle konuştu: “Temizlik, şehri tanımlayan en önemli gösterge. İstanbul’un en temiz ilçesi olmaya adayız. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Konteynere yüklediğimiz sistemde bunun bir parçası.”

Ayrıca Pendik’ in merkezi bölgelerine yerleştirilecek olan 30 adet yeraltı konteynerinden bahseden ŞAHİN: “Bu sistem sayesinde de özel donanımlı araçlarla çöpler, yer altındaki konteynerlerden alınacak ve görüntü kirliliğinin oluşması minimuma indirilecek.” dedi.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.