Buradasınız: Haberita » Dünyadan » Google’nin Harita Servisindeki Son Yenilik

Google, özellikle ülkemizde navigasyon konusunda yapacağı yeniliklerle tekrar ön plana çıkmak istiyor.

Google kendi mobil işletim sistemi olan Android için henüz böyle bir güncelleme yayınlamadı.

Google, kendi mobil işletim sistemi olan Android için henüz böyle bir güncelleme yayınlamadı.

Google, harita servisinde kısa süre önce trafik durumunu göstermesiyle gündeme gelmişti ve ayrıca bu servis Google Street View ile entegre hale getirilmişti.

Google Maps iOS sürümüne gelen yeni güncelleme ile birlikte, yol üzerinde yer alan petrol istasyonlarındaki yakıtın fiyatını göstererek kullanıcılarının tasarruf etmesini sağlamak istiyor.

Kullanıcıların işini son derece kolaylaştıracak bu yeni özellik sadece iOS sürümüne getirildi, Android sürümü ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bu yeni özellik ile motorin, benzin ve diğer benzin türlerinin fiyatlarını mobil uygulama üzerinden görmek mümkün olacak. İlgili benzin istasyonunu Street View ile görme imkanı da olacak.

Google Maps’e gelen bu yeni özellik sadece Amerika ve Kanada’daki kullanıcılara sunulmuş durumda. Uygulamaya gelen bu yeni özelliğin Türkiye’deki kullanıcılara ne zaman sunulacağı konusunda net bir bilgi yok.

Geçmiş uygulamalara göre önemli farklılık ise bu yeni güncellemenin sadece iOS platformunda çalışması, Google kendi mobil işletim sistemi olan Android için henüz böyle bir güncelleme yayınlamadı.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.