Buradasınız: Haberita » Dünyadan » 3D-ARCH 2011 Yine Dopdolu

3D ARCH 2011

3D ARCH 2011, 2-5 Mart 2011 tarihleri arasında İtalya'da düzenlenecek.

Uluslararası Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (ISPRS)’nin “4.Uluslararası 3B Mimari Semineri” İtalya’nın Trento şehrinde ikinci kez düzenlenecek. “Karmaşık mimarilerin 3. boyutta sanal restorasyonu ve görselleştirilmesi” konulu bu organizasyon, tekrar dikkatleri Trento şehrine toplamayı başardı. 2-5 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinlik, Fabio Remondino ve Sabry El-Hakim tarafından organize ediliyor.

Organizasyonda bütünleşik yaşam alanı mirasi ve mimarilerinde görüntü ve uzaklık tabanlı 3B modelleme, veri kayıt ve entegrasyon, otomatik 3B modelleme teknikleri, mimari modelleme için usul yöntemleri, 3B restorasyon için doğruluk gereksinimi ve değerlendirme, mimariler ve geniş yaşam alanları için 3B webGIS ve görselleştirme konuları ile kültürel miras uygulamaları ele alınacak.

Organizasyonda Livio de Luca (MAP-GamsauCNRS, Marsilya, Fransa) “Mimari mirasın sayısal analizi için semantik temelli bir yaklaşım”, Thomas Kersten (HafenCity University Hamburg, Almanya) “Kesin ve detaylı 3B modellemede fotogrametrinin kullanımı ve karasal lazer tarama”, Jean-Philippe Pons (CSTB, Sophia-Antipolis, France) “Büyük ölçekli yüksek çözünürlüklü 3 boyutlu çoklu görüntüleme” başlıklı sunumu gerçekleştirecek.

Leica Geosystems ve ShapeQuest Inc. sponsorluğunda ve MIMOS’un katkılarıyla hazırlanan 3D-ARCH’2011 ile ilgili detaylı bilgiye organizasyonun web sitesinden erişilebilir.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.