Buradasınız: Haberita » CBS » Google Earth’e Türk Rakip İMİGİ

İMİGİ

İnternet Tabanlı Mekansal İçerikli Görüntü İletimi (İMİGİ), Google Earth'ten farklı olarak denetime ve yeni eklentilere açık hale getirilebiliyor.

Google Earth, Türkiye’de yurtdışında olduğu gibi çok yüksek kullanıma sahip. Buna istinaden Türkiye’de Google Earth’e muadil bir sistem geliştirebilir mi sorusu akıllarda dolaşıyordu. İMİGİ sistemi bu sorunun cevabı niteliğinde.

İMİGİ, ‘Google Earth’ün yerli versiyonu olarak ifade ediliyor. Şu an sadece Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, NATO‘nun İstanbul’daki Kolordusu’nda kullanıma açılan İMİGİ, sadece 70 bin liraya gerçekleştirildi.

İMİGİ sisteminde, dünyanın uydudan elde edilen görüntüsü ile Piri Reis’in ünlü haritası karşılaştırıldığında, Piri Reis‘in gerçeğe çok yakın harita oluşturduğu da görülüyor.

Sanayi Bakanlığı’nın desteğiyle geliştirilen İnternet Tabanlı Mekansal İçerikli Görüntü İletimi (İMİGİ), Google Earth’ten farklı olarak denetime ve yeni eklentilere açık hale getirilebiliyor.

ODTÜ’den Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem DÜZGÜN’ün başkanlığında, yüksek lisans öğrencisi Erdem Türker KIVCI ve sistemi kuran Bilgi GIS’in yetkililerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla ortaya çıkan İMİGİ, doğal afetlere önlem alma hedefiyle kullanılacak. 1,5 yıllık çalışmanın ürünü olan İMİGİ, şimdilik sadece askeri kurumlar tarafından kullanıyor.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.