Buradasınız: Haberita » CBS » Harita Tabanlı Bir Uygulama : OpenSnowMap

OpenSnowMap, kayak severlere yeni bir dünya sunuyor ve bu dünyada kışın kayak yapabilecekleri en güzel yerler bulunuyor. OpenSnowMap; Alpler, ülkelerdeki pistler ve teleferikleri içine alan 64 000 km‘yi geçen dünya çapında bir kayak haritası. Kayak pistleri verileri Opensnowmap.org tarafından günlük güncelleniyor. OpenSnowMap’daki haritanın çıkarılmasına 350 000 kişi katkıda bulundu.

OpenSnowMap, kayak severlere yeni bir dünya sunuyor.

OpenSnowMap, kayak severlere yeni bir dünya sunuyor.

OpenSnowMap bütün verilerini harita tabanlı sunuyor. OpenSnowMap’ın haritası kayak pistleri için dünyanın en büyük coğrafi veri tabanı olan Openstreetmap üzerine kurulmuş. Bu veri tabanı sayesinde son kar örtüsünün (son 8 gün) yanı sıra kayak rotaları ve kayak yapılacak tepeye çıkaran teleferik haritalarına ulaşılabiliyor.

OpenSnowMap‘ın kullanımı kolay ve kullanıcı aradığınıza basit bir şekilde ulaşabiliyor. Bunun için arama kutucuğuna kayak pistinin adını yazılması yeterli. Kayak merkezine yaklaştığınızda bütün kayak pistlerini zorluk derecesine göre renklendirilmiş olarak görebiliyorsunuz. Buna ilaveten teleferiklerin ve kayak takımlarının bulunduğu lokasyonlar görülebiliyor.

İstenilen andaki harita görünümünün pdf çıktısı da alınabiliyor. Bütün bu servisler Opensnowmap.org internet adresinden ücretsiz sunuluyor.

Favori kayak merkezini bulmak ve görmek için yeni başlayanlar rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.