Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » YÖK Başkanından Sevindiren Haber

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Twitter hesabından, kadro müjdesi verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Twitter hesabından, kadro müjdesi verdi.

4 Ocak 2016 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanan akademik ilanlara göre 2 araştırma görevlisi ve 6 öğretim görevlisi alımı haberi yapmıştık.

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ, Twitter hesabından, kadro müjdesi verdi ve 2016 yılı için üniversitelere tahsis edilen akademik kadro sayısını revize ettiklerini açıkladı.

SARAÇ, “Üniversitelerimiz ve akademisyen adaylarımıza güzel bir haberimiz var. Bilindiği üzere 2016 yılı için üniversitelerimize bir önceki yıl olduğu gibi 4 bin akademik kadro tahsis edilmişti. Hükümetimize yapmış olduğumuz teklif ve görüşmelerimiz neticesinde bu sayı bin daha artırılarak 5 bine çıkarılmıştır” şeklinde açıklama yaptı.

4 bin kadronun dağıtımında önceki yıllarda uygulanan usulün takip edileceğini söyleyen SARAÇ, ilk defa ilave verilen bin kadro için yükseköğretimin önceliklerine göre alan esaslı bir planlama yapılacağını belirtti.

YÖK Başkanı SARAÇ, “Ayrıca, son dönemlerde ‘Yeni YÖK’ tarafından başlatılan üniversitelerin ihtisaslaşması çerçevesinde bu imkan da değerlendirilecektir.” dedi.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.