Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Mesleki Değerlendirme Anketinden Çarpıcı İlk Sonuçlar ve Yorumlar!

30 Ekim 2022 tarihinde başlayan mesleki değerlendirme anketimiz rekor katılımla devam ediyor, anketimize şimdiye kadar 713 meslektaşımız katılım gösterdi. 713 meslektaşımızın 323’ü (%45) ise yorum yaptı ve değerli görüşlerini iletti. Ankete katılan meslektaşlarımızın mesleğin geleceğine umudu ise 100 puan üzerinden sadece 54. Bir meslektaşımızın bir ankette geçirdiği ortalama süre ise 4 dakika. Tüm anketlere ise meslektaşlarımız toplamda 2852 dakika (yaklaşık 48 saat) değerli vakitlerini ayırmışlardır. Yarınlara bir nebze umutla bakmamızı sağlayan bu yüksek katılım ve bu değer hepimizin gururu ve başarısıdır.

Anket sonuçlarına ilişkin özet bilgilere buradan anlık olarak erişebilirsiniz.

Anketi oluştururken anketin ilk bölümünü tüm meslektaşlarımıza, anketin ikinci bölümünü ise devlet memurları, özel sektör çalışanları, işverenler, yurt dışında çalışanlar, lisans öğrencileri, ön lisans öğrencileri ve akademisyenler olarak 7 gruba özel kategorizasyon yaparak anketi özelleştirdik. Her kategoriye özgü yapılan yorumlardan bazıları aşağıda yer almaktadır. Tüm sonuçlar mesleğimizin dünyada anma tarihi olan 21 Mart 2023’de açıklanacak.

Anketimize hala katılmadıysanız, katılmanızdan mutluluk duyarız. Ankete buradan ulaşabilirsiniz.

713 meslektaşımızın 323’ü (%45) ise yorum yaptı ve değerli görüşlerini iletti.

ANKETE KATILAN KİŞİSEL BİLGİSİNİ BİLMEDİĞİMİZ MESLEKTAŞIMIZ / Devlet Memuru

Mesleğimizi ileriye götürecek en büyük faktör yine bu mesleğe mensup kişilerdir. Mesleğimizin değerini bilip sektördeki ağırlığını anlayıp önce mesleğimize en büyük saygıyı bizim göstermemiz lazım. Ayrıca teknolojik gelişmelerde özellikle uzaktan algılama gibi konulara ağırlık vermemiz gerekiyor.

ANKETE KATILAN KİŞİSEL BİLGİSİNİ BİLMEDİĞİMİZ MESLEKTAŞIMIZ / Özel Sektör Çalışanı

Özel sektörde mesleğimiz çok ciddiye alınmıyor ve sebebi bizleriz. Global mercekteki gelişmeler ülkemizde çok geç uygulanıyor. Halen şantiyelerde vb. inşaat sektöründe sözde “haritacılar” işleri mühendis kontrolünde olmaksızın yürütüyor. Böylece mesleğimiz diğer disiplinlerin gözünde önemsiz duruma düşüyor. Bu sebepler ve birçok farklı sebepten dolayı tanıdığım meslektaşlarımdan bazıları ve ben dahil birçok harita/geomatik mühendisi farklı sektörlere ilgi duyuyorlar.

ANKETE KATILAN KİŞİSEL BİLGİSİNİ BİLMEDİĞİMİZ MESLEKTAŞIMIZ / İşveren

Öncelikle, mesleğimizin kalitesi, ve diğer mesleklerden daha alt bir meslek olmadığı öğrencilik yıllarından itibaren tüm meslektaşlarımıza anlatılmalıdır. Mesleğimizin büyüklüğünü, kıymetini bilmiyoruz. Dışarıda bir çok mühendis mesleğinin değerini bilmeden ticari faaliyet gösteriyor. Bu değerin anlatılması gerekiyor.

ANKETE KATILAN KİŞİSEL BİLGİSİNİ BİLMEDİĞİMİZ MESLEKTAŞIMIZ / Yurt Dışında Çalışan

Kendi yazılım ve donanımlarımızı geliştirmemiz gerekmekte. Büyük bir ülkeyiz ama her konuda olduğu gibi harita sektöründe de dışa bağımlıyız. Bunu değiştirmemiz lazım.

ANKETE KATILAN KİŞİSEL BİLGİSİNİ BİLMEDİĞİMİZ MESLEKTAŞIMIZ / Lisans Öğrencisi

Eğitimin sektörle bağlantılı olmasını ve uygulamaların teknoloji ve güncel mühendislikle bağlantılı olması gerektiğini inanıyorum.

ANKETE KATILAN KİŞİSEL BİLGİSİNİ BİLMEDİĞİMİZ MESLEKTAŞIMIZ / Ön Lisans Öğrencisi

Alım yapılsa keşke iş çok personel yok.

ANKETE KATILAN KİŞİSEL BİLGİSİNİ BİLMEDİĞİMİZ MESLEKTAŞIMIZ / Akademisyen

Öğrenci kontenjanı planlamasının daha iyi yapılması ve ülke bölüm sayısının arttırılması yerine mevcut bölümlerdeki kadronun ve kalitenin zenginleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Etiketler:
Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.