Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Teknolojik Yenilik

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışmalar kapsamında İmar Bilgi Sistemi’ni geliştiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, imara ilişkin sorgulamaları arşiv araştırması gerekmeksizin yapabilecek.

Konuşmaların ardından Türkan Taş KÖROĞLU ve Metin MEMİŞ ile birlikte dijital sistem üzerinden projenin ayrıntıları ile ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Türkan Taş KÖROĞLU ve Metin MEMİŞ ile birlikte dijital sistem üzerinden projenin ayrıntıları ile ilgili bilgi verdi.

İmar Bilgi Sistemi‘nin tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda projenin ayrıntılarından bahseden Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin MEMİŞ, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü olarak Manisa’da tüm verileri tek çatı altında toplama noktasında yenilikler yaptığını belirterek, “Bu proje doğrultusunda Numarataj Bilgi Sistemini hayata geçirmiştik. Daha sonra TAKBİS adını verdiğimiz Tapu Kadastro Bilgi Sistemi hayata geçti. Bu sistemlere ek olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda İmar Bilgi Sistemi’ni aktif hale getiriyoruz” dedi.

İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş KÖROĞLU ise İmar Bilgi Sistemi Projesi’nin birinci etabını tamamladıklarını belirterek, bu kapsamda Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinin imar planlarının sayısallaştırılması ve akıllandırılması çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Bu çalışmanın Coğrafi Bilgi Sistemi’ne uygun hale getirilerek 1989 yılından itibaren yapılan tüm plan değişikliklerinin sisteme aktarıldığını belirten KÖROĞLU, “Aynı zamanda sit alanları, koruma sınırları, tescilli yapılar, kentsel dönüşüm alanları, jeolojik etütler ile birlikte üst ölçekli planlarda sisteme aktarıldı. Bu projeyle imara ilişkin sorgulamalar arşiv araştırması gerekmeksizin yapılabilecek” diye konuştu.

Türkan Taş KÖROĞLU, İmar Bilgi Sistemi’ni Yunusemre ve Şehzadeler İlçelerinin yanı sıra diğer 15 ilçeye yaymayı planladıklarını ifade etti.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.