Buradasınız: Haberita » Yaşam » İki Harita Teknikeri Donma Tehlikesi Geçirdi

Meslektaşlarımız doğanın zorlu şartları ile de mücadele etmeye devam ediyor, en son değerli meslektaşımız Hakan YANIKOĞLU’nu kaybetmiştik. Ayın 17’sinde iki meslektaşımız da donma tehlikesi geçirdi.

Ankara‘nın Çubuk ilçesinde ormanlık alanda kaybolan ve donma tehlikesi geçiren 2 harita teknikerini Çubuk Orman İşletme Şefliği görevlileri kurtardı.

Meslektaşlarımız doğanın zorlu şartları ile de mücadele etmeye devam ediyor.

Meslektaşlarımız doğanın zorlu şartları ile de mücadele etmeye devam ediyor.

Çubuk’ta Yaylak yaylası civarında yüksek gerilim hatlarının tespitini yapan özel bir firmada görevli 2 harita teknikeri Bünyamin KAMIŞOĞLU (22) ve Harun AVCI (19), kar nedeniyle araçların giremediği ormanlık alanda kayboldu.

Yaklaşık 5 saat dönüş yolunu bulmaya çalışan iki görevli, kaybolduklarını anlayınca telefonla yardım istedi.

İhbar üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), durumu İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çubuk Orman İşletme Şefliğine bildirdi. AFAD ekiplerinin verdiği koordinatlardan yola çıkan Çubuk İşletme Şefi Adil GEDİZ nezaretinde Orman Muhafaza Memurlarını da yanına alarak verilen koordinatı, İlk Müdahale Aracın GPS sistemine tanımlayarak 2 saatlik arama sonucu kişilere ulaşıldı.

Ayaklarından hafif şekilde yaralanan KAMIŞOĞLU ve AVCI, sağlık ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberita olarak KAMIŞOĞLU ve AVCI’ya, ailelerine, yakınlarına geçmiş olsun diyoruz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.