Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » DSİ’ye 700 Mühendis, 68 Tekniker, 58 Teknisyen Kadrosu!

18 Mart 2016 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde arazi toplulaştırmasıyla ile ilgili bir genel müdürlük kurulacağını Bakan Faruk ÇELİK’in ifadeleriyle duyurmuştuk, ilgili habere buradan ulaşabilirsiniz. O dönemden bu yana süregelen yetki alanı tartışmaları “Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile son buldu. Tasarı ile arazi toplulaştırma yetkisi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne geçti.

Tasarı ile arazi toplulaştırma yetkisi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne geçti.

Peki

online-pharmacy-uk.com

, GTHB hangi yetkileri devrediyor?

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda kabul edilen 59 maddelik Kanun Tasarısı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile ilgili her türlü taşınır, taşıt, araç, gereç, teçhizat, kayıt, doküman, harita, sözleşme, protokol, dava ve icra dosyalarını, 2 ay içinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne devredecek.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen, işlemleri devam eden toplulaştırma işleri ile inşası devam etmekte olan tarla içi geliştirme hizmetlerine son verebilecek. Ancak su tahsisleri mevcut durumunu koruyacak.

Peki, tasarı ile DSİ’ye kaç kadro ihdas edildi?

Tasarı ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne 995 kadro ihdas edildi. DSİ’ye merkez kadrolarına 108, taşra kadrolarına 592 olmak üzere 700 mühendis kadrosu ihdas edildi.

DSİ’ye merkez kadrolarına 20, taşra kadrolarına 48 olmak üzere 68 tekniker kadrosu ihdas edildi.

DSİ’ye merkez kadrolarına 10, taşra kadrolarına 48 olmak üzere 58 teknisyen kadrosu ihdas edildi.

Peki, atama nasıl gerçekleşecek?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün mühendis kadrolarına ilk defa açıktan atanacak personel, KPSS (B) Grubu puan sırasına göre her bir unvan için boş kadro sayısının dört katına kadar çağrılacak. Adaylar arasından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan sözlü veya uygulamalı sınav başarı sırasına göre atanacak.

İlgili kanun tasarısına buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.