Buradasınız: Haberita » İş Dünyası » BEÜ Mühendislik Fakültesi ile Başarsoft İşbirliği

Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol, BEÜ Mühendislik Fakültesi ile Başarsoft arasında ortak projeler geliştirilmesini, Ar-Ge çalışmaları yapılmasını ve öğrenci stajlarını kapsıyor.

BEÜ Mühendislik Fakültesi ile Başarsoft arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Bu protokolle BEÜ Mühendislik Fakültesi ile Başarsoft insana dokunan, insana dolaylı değil direkt fayda sağlayan projeler üretecek. Bu işbirliği hakkında BEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan KUTOĞLU ve Başarsoft CEO’su Alim KÜÇÜKPEHLİVAN‘ın görüşlerini aldık.

Başarsoft ile güzel bir işbirliğine girdiklerini belirten KUTOĞLU, “İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında özel sektör ve üniversitelerin çok daha yakın bir işbirliği içerisinde yer alması gerekiyor. Biz de geçtiğimiz günlerde ülkemizin önde gelen bilgi teknoloji şirketlerinden olan Başarsoft ile çok güzel bir işbirliği içerisine girdik.” dedi.

Prof. Dr. Şenol Hakan KUTOĞLU, “Başarsoft CBS tabanlı yazılımlar konusunda oldukça uzman ve bizim üniversitemiz de özellikle doğal afetler ve yer bilimleri konularında bilgi birikimi yüksek araştırmacılara sahip, bu iki kaynağı buluşturarak ülkemizdeki bu alandaki Ar-Ge ihtiyacını gidermeyi hedefliyoruz.” dedi.

Başarsoft CEO’su Alim KÜÇÜKPEHLİVAN ise bu protokolün temel olarak proje işbirliğinden oluştuğunu ifade ederken ilk hedeflerinin “Başarsoft’un çalışma hedef alanlarından olan Sigorta sektorü için Türkiye risk haritası katmanları için BEÜ fakülteleri ile ortak çalışmalar yapmak” olduğunun altını çizdi.

Alim KÜÇÜKPEHLİVAN, bu birlikteliğin iyi bir üniversite sanayi işbirliği olacağına dikkat çekerken, “Heyelan risk bölgelerinden, dereyatağı taşma profillerine kadar bir çok alanda incelemeler yapıp projeler oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

Ayrıca protokolle üniversite de Başarsoft’tan harita tabanlı projelerinde içerik, yazılım vb. desteği sağlamış olacak.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.