Buradasınız: Haberita » Eğitim » YÖK Doktora Bursu Başvuruları

YÖK tarafından yükseköğretim tarihinde ilk kez 100 interdisipliner alanda 2000 öğrenciye doktora bursu veriliyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ bu konu hakkında, “100/2000 YÖK Doktora Burs Projesi” adı verilen program kapsamında, 100 farklı alanda 2 bin kişiye belirlenen alanlarda doktora bursu sağlanacağını belirtmişti.

YÖK Doktora Burs Projesi kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Anabilim Dalı Geomatik Programına da “Kentsel Dönüşüm Çalışmaları” araştırma alanında 5 kontenjan ayrıldı. YTÜ Harita Mühendisliği Bölümü bununla beraber Yıldız Teknik Üniversitesine Bahar Yarıyılında kontenjan ayrılan 5 bölümden biri oldu. Adaylar başvurularını 20-27 Şubat 2017 tarihleri arasında YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne gerçekleştirebilecek. “Kentsel Dönüşüm Çalışmaları” araştırma alanındaki bu bursa sadece geomatik/harita mühendisliği mezunları değil inşaat mühendisliği, mimarlık, şehir ve bölge planlama bölümleri mezunları da başvurabiliyor.

Peki, proje doktora öğrencilerine hangi imkanları sağlıyor?

Proje kapsamında eğitimine devam eden doktora öğrencilerine azami 4 yıl boyunca yılda 12 ay ve ayda 1.550 TL burs ödemesi gerçekleştirilecek. Belirtilen burslara doktora ders aşamasında olan öğrenciler faydalanabilecek. Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri ve doktora tez önerisi vermemiş olmaları gerekiyor. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında ücret ödemesi yapılmayacak. Adayların bu bursun yanı sıra öğrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diğer burslar ve öğrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edebilecek.

YÖK Doktora Burs Projesi kapsamında YTÜ Harita Mühendisliği Bölümüne 5 kontenjan ayrıldı.

Adaylar için başvuru koşullarında;

1. T.C. vatandaşı olmak,
2. Kamu veya özel herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olmak,
3. Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak,
4. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ve başvuru yapılacak yükseköğretim kurumunun belirlediği başvuru ve kabul şartlarını taşıyor olmak.
5. Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak.(ders aşamasında olmak)

maddeleri yer alıyor.

100/2000 YÖK Doktora Bursuna başvuruda bulunmak isteyen adayların;

(i) tez yapmak istedikleri alanı belirten ve herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olduklarını beyan eden dilekçelerini,
(ii) yüksek lisans not döküm belgesi (transkript),
(iii) doktora öğrencisi ise doktora not döküm belgesi ve
(iv) fotoğraflı özgeçmişleri

ile birlikte 27.02.2017 Pazartesi Saat 17.00’ye kadar YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne elden teslim etmeleri gerekiyor.

Burslarla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.