Buradasınız: Haberita » Eğitim » Yeni Bölüm Başkanı Halil Erkaya

Halil Erkaya

Erkaya, akademisyen başına düşen öğrenci sayısına dikkat çekti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’ne bölüm başkanı olarak Prof. Dr. Halil ERKAYA atandı. Üniversitelerdeki harita mühendisliği bölümlerinde öğrenci kontenjanları, akademisyen sayıları, öğrenci profilleri ve ders programları gibi konularda sorunlar devam ediyor.

Prof. Dr. Halil ERKAYA, bölüm öğrenci kontenjanlarının her geçen yıl artarken akademisyen sayısının düşmesine dikkat çekti. Akademisyen başına düşen öğrenci sayısının makul oranlara getirilmesiyle eğitimde kalitenin artabileceğini vurgulayan Erkaya, bu durumun MÜDEK değerlendirilmesinde ciddi bir şekilde ele alınacağını ifade etti. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’ne önümüzdeki günlerde Jeodezi, Ölçme Tekniği ve Fotogrametri anabilim dallarında olmak üzere 3 araştırma görevlisi alınacak.

Harita Mühendisliği Bölümü öğrencilerinde son yıllarda ciddi bir profil değişikliği gözlemleniyor. Prof. Dr. Halil ERKAYA, öğrencilerin daha bilinçli bir şekilde üniversite hayatı geçirmeleri adına ders programlarında bazı değişiklikleri önereceğini söyledi. Prof. Dr. Halil ERKAYA, “Öğrencilere mesleki giriş dersi verilmesi gerekiyor. Mezun olmadan önce de sektörü tanıma adına bir dersin olmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Eskiden kamu kurumlarından temsilcilere derslerde yer verilerek bu tip bir uygulama yapılıyordu, çok da yararlı oluyordu. Ayrıca öğrencilerin hesap makinesi kullanma konusunda sıkıntıları var. Eskiden ders programında yer alan jeodezik hesap dersi gibi bir dersle bu sorunun da aşılabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Prof. Dr. Halil ERKAYA son olarak bölüm öğrencilerini Yıldız Teknik Üniversitesinin 100.yılı olması dolayısıyla güzel etkinliklerin beklediğini müjdeledi.

Telif Hakkı: © 2010 - 2024 Haberita - Tüm hakları saklıdır.